Gülmek İçin Mutlu Olmayı Beklemeyin Belki Gülmeden Ölürsünüz Kompozisyon

Gülmek için mutlu olmayı beklemeyin belki gülmeden ölürsünüz ile ilgili kompozisyon yazımızı kısaca ele aldık.

Şu hayatta hiçbir şey gülmekten daha önemli değildir. Kafaya taktığımız şeyler ne kakar çok olsa da üzülmeye değmez. Zaten üç günlük ömrümüz var ve bu kısa ömrü üzülerek heder etmenin anlamı yoktur. Bence hayatın tadını çıkarmalıyız. Gülmek için, mutlu olmak için illa bir sebep aramayalım. Yani bir isteğim gerçek olsun da o zaman gülerim diye beklememeliyiz.

Vakit varken yaşadığımız her anı gülerek geçirmek lazımdır. Hiç sebepsiz yere bile gülmek hayattan keyif almak için yeter de artar bile. Niye her şeyi kafaya akıp beynimizi yoralım, kalbimizi üzelim ki? Sanki üzülünce ne oluyor? Her şey düzeliyor mu? Hayır, ee o zaman mutlu olmayı beklemeden yüzümüzün gülmesi gerekir. Ben şunları yaşadım, çok zorluk çektim, başıma bunlar geldi o yüzden gülmeyi unuttum demek mutluluğun önüne kalın bir duvar örmektir. Mutlu olacağım bir şey gerçekleşirse ancak o zaman gülerim diye beklerseniz belki gülmeden ölürsünüz.

Sonuç olarak ne kadar ömrümüzün kaldığını bilemeyiz. Nefes aldığımız her dakika ömrümüzden gidiyor. Bir saat sonra hayatta olacağımızın garantisi yoktur. Bundan dolayı her anımızı gülmek ve neşelenmek için değerlendirmeliyiz. Dünya hayatımız sona ermeden mutlu olmayı beklersek kim öle, kim kala durumuna düşeriz. Kısacası gülmek için mutlu olacağımız bir şey olmasına gerek yok. Boş yere bile gülebiliriz. Varsın deli desinler, kimseye aldırış etmeden hayattan keyif almaya bakmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski