Hiç Hata Yapmamış Bir İnsan Hiçbir Şey Denememiş Kişidir Kompozisyon

Bu sayfada hiç hata yapmamış bir insan hiçbir şey denememiş kişidir ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Denemek doğruya ulaşmak için çok önemlidir. Bu yüzden bir şeyin nasıl odluğunu öğrenmek adına denemek lazımdır. Tabii ki hiç bilmediğimiz bir şeyi yapmaya çalışırken hatalarımız olacaktır. Hiç hata yapmayan biri hiçbir şey denememiş demektir. Dolayısıyla hata yapmaktan korkup da denemekten vazgeçmemeliyiz.

Bütün gerçekler deneme yanılma yoluyla öğrenilir. Mesela o kadar buluş yapılmış. Onlar bir anda ortaya çıkmamış. Hepsinin de icat edilme aşamasında birçok deneme olmuştur. Bu denemeler de doğal olarak hatalarla da karşılaşılmıştır. Ama bu hayatlar bilim insanlarını yolundan çevirmemiş, sürekli denemeye devam ederek insanlık için çok önemli olan buluşlar böylece ortaya konmuştur. Hataların gözümüzü korkutmasına izin vermemeliyiz. Hiç bir insan hata yapmadan bir yolda ilerleyemez. Bunu kabul ederek hata yapmayı göze alıp doğru bildiğimiz yolda çeşitli denemeleri hayata geçirmeliyiz.

Demek ki doğruya ulaşmak için sürekli denemek gerekiyor. Hataları normal görüp yolumuza kararlı bir halde devam ettiğimiz zaman gerçek başarıya ulaşırız. Bu yüzden ne konuda olursa olsun her zaman yeni bir şeyler denemeliyiz. Her yeni taktik bizi yanlıştan uzaklaştırıp doğruya yönlendirecektir. Çünkü yaptığımız hataları eleriz bir daha ki seferde aynı yanlışa düşmeyiz. Bu da doğruya giden seçenekleri elememizi sağlar. Böylece yolumuz daha açık olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski