Düşünürken dikkatli uygularken kararlı olun ne demek? Anlamı ile ilgili fabl yazınız.

Düşünürken dikkatli uygularken kararlı olun sözünün anlamı ne demek? Bu söz ile ilgili fabl yazınız.

Bir şeyi gerçekten başarmak için o konuyla ilgili iyi düşünmeliyiz. Adımlarımızı sağlam ve dikkatli atmalıyız. Onu uygularken de kararlı davranmalıyız. Eğer kararlığımızda bir gevşeklik söz konusu olursa istediğimiz sonuca ulaşamayız. Zorluklar bizi yıldırmamalıdır.

Geçen günlerde yağan şiddetli yağmurla her yer sular altında kalmıştı. Bu sel baskını karıncaların yuvasını da bozmuştu. Aradan geçen iki günden sonra karıncalar bir araya toplandı. Yeni bir yuva yapmaları gerekiyordu. Liderleri hepsine dikkatli düşünmeliyiz, yeni yuvamızı öyle bir yere yapmalıyız ki hiçbir şey onu bozamasın, dedi. Zaten bir yer belirlemişti. Bunu yapmak için de hepsinin sıkı bir şekilde çalışması gerekiyordu.

Lider karınca çalışırken çok dikkatli olalım. Herhangi bir aksaklığa meydan vermeyelim, uyarısını yaptıktan sonra, haydi başlıyoruz diyerek hereksi harekete geçirdi. Bir de başarısızlık hissine kapılmayın, dedi. Biz ne kadar kararlı olursak yuvamız o kadar kısa sürede tamamlanır, dedi. Bütün karıncalar işe koyuldu. Bir günde yuvanın büyük bir bölümü tamamlandı. Akşama doğru hepsi çok yorulmuştu ama buna değdi. Fakat akşam saatlerinde hafif bir rüzgar esmeye başladı. Bu durum karıncaları biraz paniğe düşürdü. Lider karınca hemen devreye girdi. Hepsine sakın pes etmeyin, kararlılığımızla bu işin üstesinden geleceğiz diyerek onları sakinleştirdi.

Ertesi gün uyandıklarında herkes yuvanın kalan kısmını tamamlamak için özverili bir çalışma gösterdi. Taşıdıkları malzemeleri yerleştirirlerken son derece dikkatli davranıyorlardı. Lider karınca da hem onlara yardım ediyor hem de kararlı olmaları yönünde moral veriyordu. Akşama kalamdan yuva son şeklini aldı. Çok da sağlam olmuştu. Bunda liderin verdiği moralin etkisi çok büyüktü. Onun sayesinde herkes sakin kalabilmiş ve dikkatlice çalışarak kararlılıklarını göstermişlerdi. Böylece ortaya eskisinden çok daha iyi bir yuva çıktı. Artık yuvalarında huzurla yaşamaya başladılar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski