İlahi Bakış Açısı ile İlgili Hikaye

İlahi bakış açısı ile ilgili bir hikaye yazınız. İlahi bakış açısında yazar anlatıcı rolünde olup kahramanın ruh halleri dahil her şeye hakimdir. Üçüncü kişili anlatımla kahramanı dışarıdan gözlemleyerek anlatır.

Esma tek başına bankta oturuyordu. Bu sırada geçmişin veriği bazı pişmanlıklar kafasını meşgul ediyordu. Biraz gergindi. Çünkü onu kimsenin anlamadığını düşünüyordu. Karşıdaki parkta ise insanlar çocuklarıyla birlikte eğleniyordu. Esma onlara bakıp derin bir iç çekti. Eskiden mutlu bir yuvası vardı. Ama şimdi eşinden ayrılmış ve yuvası dağılmış bir haldeydi. Çocuklarını babası alınca yalnız başına ortalıkta kalakaldı.

Bir iş bulmuştu. Temizlik şirketinde çalışıyordu lakin hiçbir şey onun yavrularına duyduğu özleme çare olmuyordu. Onlarla gizli saklı görüşüyordu ama bu da yetmiyordu. Yavruların yeri annesinin yanıdır diyordu içinden. Üzgün b,r vaziyette kalktı. Biraz pazar uğrayıp ev eksiklerini aldı. Daha sonra ağır adımlarla evin yolunu tuttu. Eve gidiyordu ama sanki ayakları geri geri gidiyordu. Yani tek başına bir yaşam onu çok sarsmıştı. Eski hayat neşesi onu bırakıp gideli uzun zaman olmuştu. Bu düşüncelerle kendini zorladı, güçlü olmalısın dedi içinden. Birkaç hafta sonra ona bir mektup geldi. Mektupta çok güzle bir haber yazıyordu. Eşi ayrıldığı için çok üzülmüş pişman olmuştu. Kabul ederse yeniden bir raya gelmek istediğini yazmıştı.

Esma bu mektubu okurken gözyaşlarını tutamadı. Yanağından süzülen yaşlara aldırış temden içini farklı bir mutluluk hissi kapladı. Elbette böyle bir şeyi çok istiyordu. O hiçbir zaman ayrılmaktan yana olmamıştı. Şimdi yavrularıyla bir araya gelecekti. Hemen eşine cevap yazdı. Cevabı olumluydu. Birkaç gün sonra hep beraber buluştular. O hem yavrularına kavuştu, hem de eski sıcak yuvasını yeniden kurdu. Hepsi de öncekinden daha sıkı bir bağlılıkla mutlu bir şekilde yaşadılar.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski