Pes Etmemek ile İlgili Hikaye

Pes etmemek ile ilgili bir hikaye yazınız. Bu sayfaya örnek bir hikaye yazdım. Hikayeye özgün bir başlık koyabilirsiniz.

Doğukan girdiği her deneme sınavı açıklandığında hep aynı moral bozukluğunu yaşıyordu. O kadar çalışıyorum şu matematiği bir türlü iyi yapamıyorum diye üzülüyordu. Matematik onun korkulu rüyasıydı adeta. Kendisi her gün düzenli olarak çalışıyordu. Anlamadığı konularla ilgili sorularını okulda ders hocalarına sorardı. Amacı sene sonundaki liseye geçiş sınavında iyi bir puan alıp istediği okula yerleşmektir. Bunun için de matematikten netlerini artırması önemliydi.

Nerede bir deneme sınavı yapılsa Doğukan hepsine katılmaya özen gösterirdi. Fakat matematikte hala istediği seviyede değildi. Pes etme noktasına kadar geldi ama rehberlik ve matematik öğretmeni onunla öze görüşmeler yapıyor ve asla pes etmemesi gerektiği söylüyordu. Doğukan da kendisine inandı. Ne olursa olsun bu matematiği yeneceğim diye kendine söz verdi. O günden sonra daha dikkatli çalıştı. Eksiklerini not etti. Okulda zaten derslerini çok iyi dinliyor ve önemli yerler ile ilgili kısa notlar alıyordu. Eve geldiğinde konu tekrarı yapıyor, soru çözüyordu. Bir de internetten matematik konularıyla ilgili konu anlatımı videolarını izlemeye başladı. Birkaç hafta sonra yeni bir deneme sınavına girdi. Sonuçlar açıklanınca bir kıpırdanma olduğunu fark etti. Matematik netleri öncekilere göre biraz daha iyiydi. Doğukan pes etmemenin başarı için ne kadar gerekli olduğunu kavramıştı. Israrla daha çok çalıştı, yanlışlarının üzerine gitti. Yanlış yaptığı soruları yeniden okuyor, nerede hata yaptığını belirliyordu. Öğretmenleriyle bu sorular üzerinde çalışıyordu.

Yıl boyunca çalışma disiplini bırakmadı. Her dersine de önem verdi. Bir öğrenci olarak üstüne düşenleri en iyi şekilde yaptı. Bir de sonuçlar kötü olunca artık moralini bozmuyordu. Sene tamamlandığında sınava girdi. İlk başta biraz terledi lakin daha sonra soğukkanlılığıyla bütün soruları sakince çözdü. Sınav açıklandığında Doğukan çok yüksek bir puan aldı. Matematik netleri şimdiye kadar ki en yüksek seviyeye gelmişti. Ona bu aşamaya gelene kadar pes etmemesi gerektiğini vurgulayan öğretmenine çok minnettar kaldı. İstediği okula gideceği puana aldığı için de çok sevindi.

2 Yorumlar

  1. Aşk mı para mı

    Otlu penir

    YanıtlaSil
  2. adlfhlhasjfhjHWGQEFUADGHBKJQEFHIAJDKHLGÇ<UsıJŞkn

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski