İnsan Yapacaklarını Kendisi İçin Yapmalıdır Çünkü En Büyük Yatırım Kişinin Kendine Yaptığı Yatırımdır Kompozisyon

İnsan yapacaklarını kendisi için yapmalıdır çünkü en büyük yatırım kişinin kendine yaptığı yatırımdır sözü ile ilgili  bir kompozisyon yazımız için bakınız.

Hayatta kişinin en yakın dostu yine kendisidir. Gerçek anlamda baktığımızda kimsenin kimseye uzun süreli bir faydası olmuyor. Herkes kendi geleceğinin peşinde çabalıyor. Bu durumda bizim bizden başka dostumuz yok diyorum. O yüzden ne yapacaksak kendi adımıza yapmalıyız. Kendimize nasıl yatırım yapabiliriz dersek, mesele her belli bir bilgi ve beceri edinmeye çalışmalıyız.

Yatırım dediğimiz şey ilerleyen zamanda daha iyi koşullara sahip olmaktır. Bunu da nacak kendimize yapacağımız yatırımla sağlayabiliriz. Mesela bilgimizi artırmalıyız. Yeni şeyler öğrenmeliyiz. Her konuda bilgi ve becerimizi arttırdığımız zaman kimseye muhtaç olmayız. Başımıza bir şey gelse kendi hali zile bu işlerin üstesinden gelebiliriz. Benim gördüğüm şer kimse başkasını umursamıyor. İyi günde kötü günde herkes kendi menfaatlerini düşünüyor. Size bir şey mi olmuş, bir derdiniz öi var pek de başkalarının sorunu değildir. Bundan dolayı en güzel yatırım kişinin kendine yaptığı yatırımdır. Her şeyden biraz anlamak lazım diye düşünüyorum. Çünkü karşılaştığınız farklı olay veya durumlarda işin içinden çıkmak için kendi başınıza kalabilirsiniz. Bu yüzden en azından o konudan anlıyorsanız sorununuzu tek başınıza çözebilirsiniz.

Sonuç olarak yeri geldiğinde yemek yapabilmeli, yeri geldiğinde araba tamir edebilmeli ya da daha birçok sorunu çözebilecek yetenek ve kapasitede olmalısınız. Bu yüzden kendinizi her anlamda geliştirmeye odaklanmanız gerekiyor. Tırnağın varsa başını karşı derler ya, durum tam da öyledir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski