Köy Hayatı Şehir Hayatından Daha İyidir Münazara

Köy hayatı mı yoksa şehir hayatı mı daha iyidir ile ilgili münazara yazımızda köy ve şehir hayatının kısaca bir karşılaştırılmasını yapacağız.

Köy hayatı ile ilgili münazara soruları. Köy hayatı her zaman için şehir hayatından daha iyidir. Köyde doğallık, samimiyet vardır. Şehirde ise kimsenin kimseden haberi bile olmaz. Aynı binada oturan şehir sakinleri birbirini bile tanımıyor. Köyde ise herkes birbirini daha yakından biliyor.

Köyde aile ziyaretleri yapılıyor. İnsanlar bir iş olunca bir araya geliyor. Herkes birbirine yardımcı oluyor. Şehir hayatı ise soğuk ilişkiler üzerine kuruludur. Çaresiz kalsanız tek başınasınız şehirde. Çünkü binlerce insanın içinde yaşıyorsunuz. Herkes sadece tanıdıklarıyla ilgileniyor. Bir apartmanda yalnız yaşıyorsanız, ölseniz kimsenin ruhu duymaz değil mi? Ama köyde birkaç gün görünmediğiniz zaman yokluğunuz hemen anlaşılır. Köyde tarımla uğraşan insanlar var. Bunlar çiftçilerimizdir. Atatürk bile köylü milletin efendisidir derken köy hayatının önemini vurgulamıştır. Şehirde kapkaç, hırsızlık adam kandırma almış başını gitmiş, köyde böyle bir durum hiçbir zaman olmuyor. Yani her anlamda köy şehirden daha iyidir.

Köy hayatı yeşilliklerle doludur. Havası, suyu tertemiz olarak bir başkadır. Doğanın içinde yaşıyor gibi hissedersiniz. Şehirde kulakları sağır eden, tırmalayan trafik gürültü varken köyde insan ruhuna iyi gelen sakinleştirici ve dinlendirici bir sessizlik vardır. Bu yüzden görüldüğü gibi köy hayatı şehir hayatına göre daha tercih edilebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski