Atı Alan Üsküdar'ı Geçti Deyimi ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda atı alan Üsküdar'ı geçti deyimi ile ilgili kompozisyon örneğinden kısaca bahsedeceğiz.

Bazen önümüze çok güzel fırsatlar çıkar. Tam da değerlendirmemiz gereken fırsattır bunlar. Yalnız bizler o anda yapmamız gerekeni yapmadığımız zaman ele geçen bu fırsat avucumuzun içinden kayıp gider. İşte o andan itibaren yapabilecek bir şey yoktur. Bu deyimin kısaca anlamı artık iş işten geçti, bu saatten sonra bir şey yapsan da kar etmez şeklindedir. Deme ki bir şey için zamanlamayı çok iyi ayarlamalıyız.

Mesela elinizde yeterli miktarda para var diyelim. Karşınıza çok uygun bir arsa çıktı. Siz bu arsayı alma işini sonraki bir zaman ertelerseniz, her an birileri onu alabilir. Bir de bakarsınız ki arsa satılmış. O anda öyle bir üzülürsünüz ki artık atı alan Üsküdar'ı geçmiş olur. Hayat kime ne zaman, nasıl fırsatlar çıkarır, bilinmez. Ancak biraz akıllı hareket etmek zorundayız. İyi düşünüp elimize geçen fırsatları değerlendirmeliyiz. Gerçekleşmesini istediğimiz bazı durumlar oluyor değil mi? Yaşımıza, işimize, konumumuza bağlı olarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Bunun iç.in uygun koşullar oluştuğundan bir an bile beklemeden o anı değerlendirmek tam da bize istediğimizi verir. Dolayısıyla fırsat bu fırsat deyip kolları sıvamalıyız. Ne yapmak gerekiyorsa onu yapmalıyız ki o fırsat elimizden uçup gitmesin.

Sonuç olarak fırsatlar değerlendirilmek için vardır. Biz de onlardan gereği gibi yararlanmasını bilmeliyiz. Çünkü aynı fırsat her zaman karşımıza çıkmaz. O anda şans eseri çok uygun bir durum oluşur. Bize de onun için gerekli adımı atmak kalır. Yapmamız gerekeni yapmadığımızda sonradan ah vah ederiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski