Olmak Ya Da Olmamak İşte Bütün Mesele Bu Ne Demek?

Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu sözünün anlamı ne demek? Bu söz ile ilgili bir kompozisyon örneğine kısaca yer vereceğiz.

İnsanoğlunun bu alemde tek çabası var olmaktır. Var olmak demek bir şeyler ortaya koyabilmektir. Yani insanlara, diğer canlılara bir yerden dokunabilmektir. Burada faydalı olmaktan söz ediyorum. Hep kendimizi bir yerlerde gösterme çabası içindeyiz. Ben de bu dünya varım demek için yaşıyoruz aslında.

Var olma çabası davranışlarımızda kendini gösteriyor. Ne yapıyorsak aslında herkese varlığımız ilan etmek ve dikkat çekmek adına yapıyoruz. Şu hayatı anlamlı kılan da bu çabamızdır. Bir iş olsun, ya da başka bir şey olsun hep başarma isteğine sahibiz. Toplumda benliğimiz kabul ettirme çabasındayız. Tüm duygularımız, eylemlerimiz bir anlamda varlığımızı hissettirmek içindir. Bu yüzden olmak ya da olmamak konusuna pek takılı kalıyoruz. Bu yüzden tökezlesek de, yanlış bir şey yapsak da bunları gözümüz görmüyor. Biz yine bildiğimiz okuyoruz. Yani yanlışlarımız bizi yolumuzdan çevirmeye yetmiyor. Çünkü dünyada, evrende, insanların arasında olmak emelini gerçekleştirmek için tüm uğraşlarımız.

Hayat devam ederken attığımız adımlar bazen yanlış olsa da bunlar da var olmanın bir neticesidir. Bir kalbe sahip olmak, duyguları en içten yaşamak, hırslarımız, söz ve davranışlarımızın temel sebebi dış dünyaya beni görebiliyor musunuz demek istemektir. Dolaysısıyla insan istiyor ki varlığımızı herkes fark etsin, beni yok saymasınlar Ben tüm benliğimle buradayım, dimdik ayaktayım mesajını herkese vermek için çabalıyor. Bu nedenle yok olmayı kabullenemiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski