Yaşamak Solumak Değil Çalışmaktır ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü bitirdiğinizde yaşamak solumak değil çalışmaktır sözünün ne demek olduğu ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Yaşamak nefes almak sanılır oysa yaşamayı solumaktan ibaret göremeyiz. Ona anlam katan çalışmaktır. İnsan çalıştığı zaman gerçek anlamda yaşadığını hisseder. Bilindiği üzere insanların biyolojik olarak nefes alıp vermesi onların birer canlı olduğunu gösterir. Bu yüzden yaşamayı soluk almak sanırız. Halbuki asıl manada yaşamak çalışmak ve bir şeyler ortaya koymak demektir. Çalışmadan yaşıyorum sanmak safsatadan ibarettir.

İnsanlar nefes alıp vermeyi yaşamak sansa da gerçekte durum böyle değildir. Kalbi atan herkes nefes alıp verir. Bu insanlar ömür boyu hiçbir şey yapmayıp sadece karnını doyurup hayatta kalmak için yaşıyorsa buna yaşamak denmez. Zira önemli olan bir işte çalışmaktır. Bundan dolayı çalışkanlık insanı verimli kılar. Hayatın daha renkli ve yaşamaya değer olduğunu ifade eder. İşiniz her ne olursa olsun fark etmez, çalışıp somut bir şeyler üretiyorsanız doğru yoldasınız demektir. Çünkü o zaman size ait bit ürün ortaya çıkar. Bu da insana ayır bir moral verir. Yani ben işe yarıyorum, faydalı bir insanım diye düşünür. Bir baltaya sap olamamış derler ya, işte onlar yalnızca soluk alan ama çalışmaktan aciz olanlardır.

Kısacası insan hayatını anlamlı kılan işe yarar olmaktır. Bunu da çalışarak gerçekleştiririz. Tembel bir kişiliğimiz varsa o zaman çalışmak bize ağır gelir. Buna bağlı olarak elimizden geliyor olsa bile hep bir isteksizlik baş gösterir. Bu da nereden çıktı diye iş yapmaya üşeniriz. Dolayısıyla yaşama anlam katan en önemli etken çalışmak ve faydalı bir şeyler üretmektir. Çalıştıkça hem kendinize, hem de yakın çevrenize bir faydanız dokunur. Bu da hayatı anlamlı görmemizi sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski