Parayı Kazanır Kazanmaz Harcamak Gerekir ile İlgili Kompozisyon

Parayı kazanır kazanmaz harcamak gerekir ile ilgili münazara örneği şeklinde bir kompozisyon yazınız.

Herkes para kazanmak için çalışıyor. Bu kadar emek veriliyor, Günlerce uykusuz kalınıyor. O zaman kazanılan parayı bir kenara atıp biriktirmenin ne anlamı var ki? En iyisi para kazanıp ihtiyaçlarımız doğrultusunda onu harcamaktır. Yani harcamayıp da mezara mı götüreceğim diye sormak istiyorum.

Kimisi kazanılan parayı harcamak mı, biriktirmek mi daha iyidir diye ikilemde kalıyor. Bana sorarsanız zaten ömrümüz kısacık ve her şey gelip geçicidir. Bu yüzden en doğrusu neyi almak istiyorsak para kazanır kazanmaz hemen onu almalıyız. Hiçbir şeyi ertelemeye gelmez. Bugün var, yarın yokuz. Hele biraz para biriktireyim de sonra harcarım dersek, bence yanlış yaparız. Yarın ölüp gittiğimizde o paralar da boşa gitmiş olacak. Yani biraz mantıklı düşünürsek para biriktirmenin aslında gereksiz olduğunu söyleyebiliriz. Bir saniye sonra hayatta olacağımızın garantisi bile yokken niye kazandığımız parayı biriktirelim ki?

Kısacası parayı kazandığımız gibi harcamamız gereken alanlarda hemen değerlendirmeliyiz. Öncelikle temel ihtiyaçlarımızı, ardından da paramız yettiği oranda satın almak istediğimiz her ne varsa onları almalıyız. Para biriktirmeye veya ileri bir tarihte harcamaya gelmez. Şu anda neye ihtiyacımız varsa elimize geçen parayla onları temin edersek en azından sağ iken işimizi halletmiş oluruz. Size de tavsiyem paranızı hemen değerlendirmektir. Bir iki para biriktireyim derseniz yarın sağ olup olmayacağınız belli olmadığından yanlış bir karar vermiş olursunuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski