Balık, Havuz, Köpek, Sepet, El Feneri, Ağaç, Merdiven ile İlgili Hikaye

Balık, havuz, köpek, sepet, el feneri, ağaç, merdiven kelimeleri ile ilgili hikaye yazımıza bakabilirsiniz.

Bizim bir bağ evimiz vardı. Yaz gelince oraya taşınırdık. Hatta orada bir de köpeğimiz vardı. Kulübesinde kalır ve kümesteki tavukları tilki, sansar gibi yabani hayvanlardan korurdu. Gittiğimizde karnı tok bir halde güneşleniyordu. Hemen yanına gittim. Onunla oynamaya başladım. Bu evimizin bahçesinde büyükçe bir havuz vardı. İçinde balıklar yüzerdi. Onlara bazen ekmek kırıntıları atardım. Havalar sıcak olunca havuzda yüzer ve serinlerdik. Burası benim için şehirden çok daha güzel bir yerdi. Çünkü sessiz, sakin bir yer olmanın yanı sıra ağaçlı, havuzlu bir evdi.

Tam dinlenmelik bir yerdi. Hiç araba sesi duymazdınız. Kafanızı dinlemek için bire birdi. Kardeşimle burada çok oynadık. Akşam olsa bile el fenerini alır bire ağaca asardık Onun ışından el oynardık. Bazen de ailecek havuzun başında çay sefası yapardık. Birkaç gün geçmişti. Bahçedeki elma ağaçları kızarmış elmalarla doluydu. Babamla beraber merdiveni dışarı çıkardık. Elma ağacına dayadık. En çok ben çıkmak istiyordum. Babam da izin verdi. Hemen merdivene çıkıp bir sürü elma topladım. Kardeşim de onları aşağıda torbaya dolduruyordu. Bu şekilde birkaç çuval elma topladık. Saatler hızla geçmiş ve akşam olmuştu. O akşam çok yorulduk. Ama olsun, çok güzel bir iş yapmıştık.

Saatler ilerlerken artık gözlerim kapanmaya başlamıştı. Uyku bir yandan bastırıyordu. Artık yatma vaktiydi. Herkese iyi geceler diyerek yatağıma gittim. ertesi gün kalkınca diğer sevdiğim şeyleri yapacaktım. Bugünlük bu kadar yeter diyerek mışıl mışıl uykuya daldım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski