Temizlik, Mikrop, Sabun, Vücut, Çevre, Hijyen, Tırnak, Banyo ile İlgili Hikaye

Bu bölümde fikir almak için inceleyeceğiniz hikayenin konusu: Temizlik, mikrop, sabun, vücut, çevre, hijyen, tırnak, banyo ile ilgili hikaye yazınız.

Okula başladığım ilk haftaydı. Ben çok heyecanlıydım. Okula başlamayı iple çekiyordum. Temizlik konusunda titiz bir öğretmenimiz vardı. İlk günden beri öğretmenimiz temizliğe dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Zaten annem de bana çok iyi bakıyordu. Evde temizlik adına her şeyi öğrenmiştim. Haftada iki kez banyo yapıyordum. Dişlerimi günde en az iki, kez fırçalıyordum. Tırnaklarım uzar uzamaz kesiyordum. Sınıfta bundan sonraki zamanlarda tırnak kontrolü yapılacaktı. Bu güzel bir şeydi. Bunlar bir insanın temizliğine dikkat ettiğini gösteren ayrıntılardı.

Okulda da aynı konuların işlenmesi okulu ikinci evim olarak görmemi sağladı. Çünkü teneffüste oynuyorduk. İçeri girince lavaboda sabunla ellerimizi bir güzel yıkıyorduk. Böylece pırıl pırıl oluyorduk. Öğretmenimiz de sık sık temiz olursanız mikroplar yanınıza bile yaklaşamaz. Bu yüzden mikropların yol açacağı hastalıklardan da korunmuş olursunuz, diyordu. Ben okula temizlik konusundaki hassasiyetten dolayı çok ısındım. Kısa sürede adapte oldum. Teneffüs aralarında lavaboya falan gittiğimde ellerimi iyice yıkıyordum.

İlerleyen zamanlarda temizlik kulübüne üye oldum. Danışman öğretmen sınıf hocamızdı. Onun rehberliğinde okulda temizlik ve hijyen adına bir sürü proje yaptık. Böylece çevre temizliği, kendi bakımımız gibi konulara dikkat çektik. Bir yıl böyle faydalı çalışmalarla geçti. Artık okulun son günlerine geldik. Bu son hafta kendi aramızda yaptığımız çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yaptık. Sınıf öğretmenimiz hepimizi tebrik etti. Araya üç aylık tatil girdi. Seneye ikinci sınıfa gidecektim. Temiz bir öğrenci olarak gelecek sene de aynı yolda çalışmalar yapmayı düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski