Sağduyu İnsanlığın Dehasıdır Kompozisyon

Bu yazımızda sağduyu insanlığın dehası ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

Sağduyu akla uygun hareket etmek demektir. Yani akıl süzgecinden faydalanarak doğru kararlar verme yetisidir. deha da insandaki yaratıcı güç anlamına gelir. sağduyu insanlığın dehası sözü aklı başında hareket etmek insanın yaratıcı gücünü ortaya koyması demektir.

Mesela bazen önemli kararlar verme noktasına geliriz. Başımıza gelen durum hakkında aklımızı doğru ve yerinde kullanmak gerekir. İşte doğru ile yanlışı ayırmayı sağlayan ve bizi doğruya yönelten etken sağduyudur. sağduyu sayesinde gerçekçi ve akla uygun yargılara varırız. Deha sözcüğü insan zekasının ulaşabileceği en yüksek seviye olarak bilinmektedir. Bu yüksek zekaya sahip olmak sağduyulu davranmayı açığa çıkarır.

Sonuç olarak üstün zekalı kişiler daha mantıklı düşünür ve bir konuda yerinde kararlar alır. Bunu sağlayan ondaki yaratıcı zeka gücüdür. Zor zamanda mantıklı düşünebilen insanların yüksek zekaya sahip olduğunu söylemek çok doğrudur. Çünkü onlar ne dediğini bileni doğru ve yanlışı ayırt edebilen bir özelliktedir. Kısaca belirtmek gerekirse insandaki yüksek zekanın dışa vurumu sağduyudur diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski