Çocuk Evin Meyvesi ile İlgili Kompozisyon

Çocuk evin meyvesi atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Bir evi ev yapan çocuktur. İnsan çocuklarına bakarak mutlu olur. Çünkü aileler için çocuklar evin meyvesi, neşe kaynağıdır. Bu anlamda çocuk olmayan bir ev bomboş bir yere benzer. Yetişkin bireyler hayatını birleştirme noktasında bir karar veriyorlar. Bundan sonra hayatı ortak şekilde yaşıyorlar. Çocuk da olunca bir ağacın meyve vermesi gibi evin meyvesi oluyor.

Yuvaya anlam kazandıran hiç şüphesiz çocuklardır. Bu yüzden büyükler çocukları olunca hayatın anlamına erişiyor. Çocuğun evde koşturması, oynaması, yaramazlık yapması bu meyvenin eve şenlik olması demektir. Şöyle bir benzetme yapacak olursak ağaç meyve veriyor. Bu meyvelerin lezzeti çok güzel oluyor. çocuk da eve lezzet katıyor bir bakıma. Bu yüzden çocukların koşturmadığı, gürültü yapmadığı evler meyvesiz ağaç gibidir.

Sonuç olarak insanlar aile olarak hayatın yükünü birlikte omuzlamış oluyor. Çocuk da bu birlikteliğin meyvesi olarak o eve can veriyor adeta. Bundan dolayı çocukları bir yük olarak değil de çok değerli meyveler olarak görmeliyiz. Anne babalar çocukları olunca daha bir mutlu hisseder kendini. Çünkü çocuk eve renk katar. Yuvanın tamamlanmasını sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski