Ağlar gözden sahte sözden kendini sakın ne demek?

Bu bölümdeki metinden yola çıkarak ağlar gözden sahte sözden kendini sakın sözünün anlamı ne demek ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir alabilirsiniz.

Bazı insanlar sürekli ağlayıp durur. sanki bu dünyanın bütün dertleri onların omzuna binmiş, bir tek onlar dert çekiyormuş gibi hep gözyaşı dökerler. İçinde bulundukları durumdan yakınırlar. Bun tür kişiler ağlar göz diye nitelendirilir. Doğru söylemek gerekirse böylelerinden uzak durmak gerekir. Çünkü hep bir ağlama halinde olanlar oldukça iticidir. Onlar bir dokunsanız bin ah işitirsiniz. Bu da insanı onlardan soğutur.

Sahte söz demek yalan dolan konuşmak demektir. İki lafından biri yalan olan insanlar da aldatıcıdır. sizi bu yalanlarla kandırırlar. İşlerini yaptırmak için türlü bahaneler ileri sürerek yalanlarıyla son derece ikna etme gücüne sahiplerdir. Dolayısıyla hep yalan konuşan kişilere güven olmaz. Bunlardan da uzak durulmalıdır. Yalan zaten çok kötü bir şeydir değil mi? Bir de karşınızdaki kişi sürekli yalan başvuruyorsa onun dediklerin inanmak çok güç olur. İnsan açık sözlü ve dürüst olursa ona karşı güven duyulur. Ancak yalan konuşmayı huy edinmişse o kişiden kesinlikle uzaklaşmalıyız.

Kısacası ağlayıp sızlayanlar dert adamı gibidir. Onlara nasıl olduğunu sorarsanız bir başlarlar anlatmaya, bunun arkası gelmez. Ben şunları yaşadım, böyle acılar çektim gibisinden sızlanma halinde olmaları onlara bakış açımızı olumsuz yönde değiştirir. İlk başta iyi bir dinleyici olarak dert ortağı gibi onları dinlemeye koyuluruz. Fakat sonra bir bakarız susmak nedir, bilmiyorlar. Hep gözyaşı döküp ağlıyorlar. Haliyle böyle bir durum karşısında çok rahatsız oluruz. Aynı zamanda sözlerinin aslı astarı olmayan yani yalanla beslenen kişiler de insanları aldatma noktasında çok yeteneklidir. Bunlara aldanıp da bir iş yapılmaz. O yüzden yalancılara da prim vermemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski