Dövüş Sporları Yasaklanmalı ile İlgili Münazara

Bu yazımızda dövüş sporları yasaklanmalı ile ilgili münazara örneğine kısaca yer vereceğiz.

Dövüş sporları insanları şiddete yöneltir. Ayrıca insanların ciddi anlamda yaralanmalarına sebebiyet verebilir Zaten dövüşün her türlüsü çok kötü bir şeydir. Bir de bunu spor adı altında insanların önünde maç yapar gibi gösteri halinde sunmak kabul edilebilir bir şey değildir.

Ben kesinlikle dövüşe karşıyım. Bir yerde kavga var ve insanlar bunu heyecanla izliyor. Bunun nesi iyidir ki? Hiç aklım almıyor. Yani maç havasında insanları karşı karşıya getirip dövüştürmenin elle tutulur bir tarafı yoktur. Bu yüzden dövüş sporları kesinlikle yasaklanmalıdır.

Evet, bazılarının dövüşe ilgisi olabilir. Ama dövüşün iyi bir şey olmadığı küçük yaşan itibaren herkese öğretilmelidir. Özellikle aile ve okul ortamı bu eğitimin verilmesinde önemli rol oynar. O yüzden ilk olarak buralardan başlayarak dövüşün yanlış bir şey olduğu benimsetilmelidir. Yani gerçek hayatta bakıyoruz, haberlerde izliyoruz insanlar kavga ediyor. Birileri yaralanıyor, Aralarında bir düşmanlık başlıyor. Bütün bu olumsuzlular bilinmesine rağmen dövüş sporlarının yapılması pek bir anlamı yoktur. Toplumun kavgaya değil huzura ihtiyacı var. Bundan dolayı insanları daha güzel spor dallarına yönlendirmenin doğru olacağını düşünüyorum.

Kısacası kimse bana dövüşün spor yapılarak belli bir topluluğa izletilmesinin iyi bir şey olduğunu söylemesin. Bunu kabul etmem mümkün değildir. Spor dediğimiz şey hareket demektir. Birine yumrukla vurmak, onu yaralamak, kaşını gözünü yarmak değildir. O yüzden bu yanlıştan dönülmelidir.

4 Yorumlar

  1. Cuma günü yarı finalde ki konumuz bu. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Oskdkcdksooddoc

    YanıtlaSil
  3. enbüyükCİMBOM18 Aralık 2023 10:41

    kesin lan sesininizi en büyük galatasaray susun bebekler alex<hagi hagi daha iyi bebekler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski