Siber Zorbalık ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda siber zorbalık ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca değineceğiz.

Dijital ortamlarda birinin bir başkasını rahatsız etmesi, tehdit içerikli mesajlarla onları korkutması siber zorbalık olarak adlandırılır. Bu ortamlar özellikle sosyal medya, mesajlaşma uygulamaları ya da internet üzerinden oynanan oyunlarda edilen sohbetleri kapsar. Dijital zorbalık yaşı küçük olanlar için önemli bir tehdit unsurudur. Çünkü onlar henüz küçük olunca ne yapacaklarını tam olarak bilemiyor. Aşağıdaki kişilerin onlara baskı ve tehdit oluşturması travma yaşamalarına neden oluyor. Bu yüzden yetişkinlerin çocuklarını siber zorbalık hakkında bilinçlendirmesinin çok önemli gerektiğini düşünüyorum.

Dijital platformlar günümüzde çok sık kullanılıyor. Bu ortamlarda birçok asılsız bilgi mevcuttur. Kötü niyetli kişiler bu yalan ve uydurma bilgileri sosla medyada yayınlayarak insanları korkutma amacı taşıyor olabilirler. Doğruluğundan emin olmadığımız, asılsız haberlere bu anlamda itibar etmemeliyiz. Çocuklar için de kişisel bilgilerin çalınma tehlikesi vardır. Bundan dolayı internette gezindiğimiz siteler ve uygulamalarda hiçbir şekilde kişisel bilgilerimizi isteyenlere itibar etmemeliyiz. Çünkü sanal ortamlar siber zorbalığın en yaygın olduğu ortamlardır ve bu tür rahatsız edici mesajlar almak insanın olumsuz etkilemektedir.

Sonuç olarak çevrim içi olduğumuz zamanlarda bir şey bizi endişelendiriyorsa hemen yanımızdaki bir büyüğe haber vermek lazımdır. Çünkü ortada bir güvenlik sorunu vardır. Bunu aşmak için de yetişkinlerin yardımı gerekir. Siber zorbalık kişiyi baskı altına alır. O anda görünür olmayan bir saldırıya uğramış gibi hissederiz. Buna bağlı olarak kızgınlık, panik, utanma, korku gibi olumsuz duygular açığa çıkar. Belki de bu kaygılı ruh halinden dolayı uyumakta bile zorlanırız. Kısacası siber zorbalığın ne demek olduğunu iyi öğrenmeli, ve sanal platformlarda tanımadığımız kişilerin mesajlarına, yalan haberler, kişisel bilgilerimizi kullanmamaya özen göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski