Baba Koruk Yer Oğlunun Dişi Kamaşır Kompozisyon

Baba koruk yer oğlunun dişi kamaşır atasözünün anlamının ne demek olduğunu açıklayan bir kompozisyon yazınız.

Babanın yaptığı kötü bir davranış oğlunun başını ağrıtır. Yani baba bir şey söylemden veya davranışa geçmeden sonuçlarını iyice düşünmelidir. Ben bunu yaparsam oğluma ne gibi etkileri olur diye düşünmelidir.

Mesela baba bir suça karışsa bunun  doğuracağı sıkıntıdan oğlu olumsuz anlamda etkilenecektir. Çünkü ikisi de aynı evde yaşıyor. Aralarında birinci dereceden bir yakınlık bağı vardır. Bundan dolayı babanın suçlarının ceremesini oğullar çeker. Çocuklar masumdur. Büyüklerinin kötü işlerinin ortaya çıkardığı sonuç tüm masumluklarına rağmen doğrudan onlara etki eder. Örneğin babanın yüklü bir borcu var diyelim. alacaklılar kapısına dayandığı halde bunları ödemiyorsa o kişiler babayı tehdit eder, belki de iş kavgaya kadar gider. Dolayısıyla çocuklar ve ev halkı da bu sıkıntıyı çekmek zorunda kalır.

Sonuç olarak babalar adımlarını çok dikkatli atmalıdır. Yaptıkları işlerde önce çocuklarını göz önünde bulundurmalıdır. Çünkü çocukların bir suçu ya da günahı yoktur. Sadece babasının oğlu olduğu için buna katlanmak mecburiyeti yaşarlar. O yüzden babalar çocuklarının hayatını olumsuz etkileyecek söz ve davranışlardan kaçınmalıdır. Böyle yaparlarsa çocuklarının başına kötü bir olay gelmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski