Yaşanabilir Yeşil Bir Dünya ile İlgili Hikaye Kısa

Yaşanabilir yeşil bir dünya ile ilgili bir hikaye yazınız. Hikayenize Kısa bir başlık koyarak gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Ormanlarla kaplı yeşil bir köyde doğup büyüyen Hasan Bey şimdi yeşile hasret bir yerde yaşıyordu. Mesleğine yeni atanmış genç ve idealist bir öğretmendi ama bu köyde her yer kupkuruydu. Çevrede ağaç adına bir şey yoktu. O, yeşil bir dünyada yaşamayı istiyordu. Tıpkı doğduğu köyde olduğu gibi. Yeşile olan özlemi, okulda bir şeyler yapmaya itti onu. Yeşil Çevre adıyla bir kulüp kurdu. Bu kulübün sloganı ise yaşlanabilir yeşil bir dünya cümlesiydi.

Öğrencilere yeşilin önemini kavratma fikriyle başlattığı bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmek istiyordu. Köyün muhtarıyla araziyi gezdi. Nerelere ağaç dikileceğini araştırdı. Uygun yerler hakkında bilgi topladı. Daha sonra içle merkezine gidip TEMA vakfıyla görüştü. Bin adet fidan almak üzerine onlarla anlaştı. Okulda öğrenci sayısı az olsa da köylüleri de bu fidan dikme etkinliğine davet etti. Belirlenen günde hem öğrenciler hem veliler toplu olarak seçilen arazilere bin tane fidanı diktiler. Aradan birkaç ay geçti. Bu fidanlar boy atmaya ve yeşermeye başladı.

Öğrencileriyle birlikte fırsat buldukça oraları ziyarete giden Hasan öğretmenin içi bir nebze olsun rahattı. Çünkü o üzerine düşeni yapmış ve çocuklarla köy halkına yeşil bir dünya bilincini aşılamıştı. Bundan sonra ise bu ağaçları korumak kalıyordu. Muhtar ve köylülerle iş birliği yapan Hasan öğretmen çok heyecanlıydı. Köylüler bu yeşil alanlarda hayvan otlatmıyor, oralara gözü gibi bakıyorlardı. Okulun sonuna gelindiğinde artık önceki haline göre daha yeşil bir yer ortaya çıkmıştı. Bu sevinçle sezonu tamamlayan Hasan Bey ertesi yıllara çok güzel bir miras bırakmıştı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski