Akan Su Yosun Tutmaz ile İlgili Hikaye

Akan su yosun tutmaz ile ilgili bir hikaye yazınız. Hikayenize konuyla ilgili uygun bir başlık kurgulayabilirsiniz.

Erdal Bey mahallesinde yıllardır küçük bir dükkan işletiyordu. Burayı açtığında henüz ticaret alamında eksikleri vardı. Her ne kadar acemi olsa da o işiniz düzenli yapan ve çalışkanlığıyla tanınan biriydi. Aradan aylar geçtikçe mahallesine büyük diyeceğimiz zincir marketler açıldı. Bu süreçte birçok birçok bakkal kapandı. Ama Erdal Bey müşterisini hiç kaybetmedi. Çünkü o her zaman bakkalına özen gösteriyordu. Müşterilerin en çok ihtiyacı olan ürünleri sürekli temin ediyordu.

Bakkalına gelen mahalle sakinleri aradığını  burada gayet rahat buluyordu. Bir de müşterilerine çok iyi davranan Erdal Bey güler yüzlüydü. Hem çalışıp hem de müşterilerinin memnuniyetini önemseyen iyi bir tüccar haline geldiği için onun dükkanı hiç iflas etmedi. Zincir marketlerin sunduğu geniş olanaklara rağmen bu mahalle sakinleri hep onun dükkanından alışveriş yaptılar. Olayın özü akan su yosun tutmuyordu. Bir yerde çalışkan biri varsa onun başarısı sürekli hale gelir. Erdal Bey de şu anda etrafını zincir marketle kuşatmasına rağmen çalışkanlığı, müşterilerinin gereksinimlerini iyi karşılaması ve insanlığıyla bunu başarmış örnek bir kişilikti.

İşte bu yüzden yıllar onun dükkanını eskitemedi. Hal çok iyi işleyen bu dükkana siz de uğrayıp bakabilirsiniz. Kısacası bir işteki başarının sürekliliğini sağlamak sadece çalışmak ve çalışkanlıkla mümkündür. Erdal Bey de bu çalışkanlığının bereketini yaşıyordu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski