Yerlere Çöp Atmak ile İlgili Kompozisyon

Yerlere çöp atmak ile ilgili bir kompozisyon arayanlar için örnek metnimize göz atabilirsiniz.

İnsan yerlere çöp atmamalıdır. Herkesin çöpleri aldırış etmeden rastgele yere attığını düşünürsek bu dünya çöplüğe dönüşür. Çöpler her yeri işgal ederse mikroplar artar ve hastalıklara yol açar. Bulunduğumuz yerin temiz olmasına son derece özen göstermeliyiz. Özellikle yollara, caddelere, okuldayken sınıfa, koridora çöp atanları gördükçe çok kızıyorum. Yani temizlik kadar önemli bir şey yoktur. O yüzden çöp kutuları varken niye yere çöp atalım ki?

Mesela kantinden yiyecek bir şeyler alıyoruz. Tamam, bunları alıp yiyoruz da ambalajları ise öyle umarsızca ortalığa atmak insana yakışmıyor. Bazıları bu konuda çok duyarsız davranıyor. Ben kimin attığına bakmada yerde bir çöp görsem onu alır ve çöpe atarım. Herkes böyle olsa bulunduğumuz yerler tertemiz olur. Göze daha hoş bir görüntü çıkar. Ancak çöplerle dolu olan bir yerde görüntü kirliliğiyle beraber sağlıksız bir hava oluşur. Bunlar da doğrudan sağlığa olumsuz etki eder. Bir de toplu yaşam alanları açısından meseleye bakmalıyız. Çarşı pazar, sokak araları, okul bahçesi gibi yerlerde bir sürü insan oluyor. Buralarda çöp adına hiçbir şey olmamalıdır.

Sonuç olarak aldığımız şeylerin pekti veya kutularını rastgele yere atmamalıyız. Bu konuya özellikle dikkat etmeliyiz. Çöpsüz bir yer temiz hava solumayı sağlayacaktır. Hem de insanı rahatsız eden bir görüntüye yol açmayacaktır. Evlerimiz, sokaklarımız, mesire alanlarımız ne kadar temiz olursa hepimiz için o kadar iyi olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski