Çiçekler ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda çiçekler ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bir metin yazacağız.

Çiçekler doğanın en zengin bitki türlerinden olup çevreye renk katan özle bitkilerdir. Her renkte binlerce çiçek türü aslında doğamızı güzel bir görünüme kavuşturur. Gerek görünümleri gerek konularıyla bu özle bitkilerin insanlar ve hayvanlar için ne kadar gerekli olduğunu hepimiz biliriz.

Evlerimizde süs bitkisi olarak yine çiçekler baş köşede yerini alır. Her şeyden önce çiçekler bir canlıdır. Onları sulamalıyız. Hepsinde mis gibi ayrı bir koku vardır Çevremizi süsleyen bu bitkilerin hayatımızda önemli bir yeri olduğunu bilmeliyiz. İnsanlar sevdiklerine de bazen çiçek alarak onlara jest yapar. Çünkü çiçek sevginin eşsiz bir ifadesidir. Lale, sümbül, cam güzeli gibi çiçeklerden tutun da daha binlercesi bizler için özeldir. Doğada kendiliğinden yetişen çiçekler de kırlarda büyüleyici görüntüler oluşturur. Özellikle bahar aylarında her yer rengarenk çiçeklerle bezenir. Bu görüntülere bakmak bile insan ruhunu açar.

Sonuç olarak çiçek deyip geçmeyelim. Onlar ruhumuzun açılması, gönlümüzün şenlenmesi, börtü böceklerin özünden faydalanarak beslenmesi gibi pek çok konuda önemli işlevlere sahiptir. Örneğin arılar çiçekleri tek tek dolaşır ve bunların özünden bal üretir. Dolayısıyla birçok anlamda çiçeklerin faydası var. Sevenlerin hediye için aklına gelen ilk şey çiçektir. Dolayısıyla çiçekler hayatımıza renklendirir. Duygularımızı özel bir şekilde ifade etmemize olanak sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski