Zor diyorsun zor olacak ki imtihan olsun anlamı nedir?

Zor diyorsun zor olacak ki imtihan olsun sözünün anlamı nedir? Kompozisyon şeklinde kısaca açıklayınız.

Biz insanlar her konu hakkında hep kolay olsun deriz. Yani fazla bir zorluk çekmeyeyim, işlerim yolunda gitsin diye düşünürüz. Oysa dünyanın kendisi zaten bir imtihandır. Bu yüzden yaşadığımız her an yeniş imtihanlara hazırlıklı olmalıyız. Çantada keklik diye bir şey yok maalesef.

Giriştiğimiz her işte bir zorluk olacaktır. Hiçbir yol sıkıntısız gidilmiyor. Her an bazı engellerle karşılaşıyoruz. Olmasını istediğimiz he rişte de mutlaka can sıkıcı bazı zorluklar oluyor. Bu anlamda dirayetli olmak gerekiyor. Her zorluk bir şekilde aşılır. önemli olan onlara göğüs germektir. Çünkü zorluklar uzun süreli olmuyor. Bir yerden sonra artık ipler bizim elimize geçiyor. Bundan dolayı yaşadığımız zor durumlar bizi çaresiz bıraksa da, dayanamayacak hale getirse de onların da bir ömrü var. Süresi dolan sıkıntı kendiliğinden gidiyor.

Sonuç olarak amaçlarımız var. Bu amaçlar için çalışıyoruz. Bazen zorlukların derecesine göre başımız ağrıyor. İsyan etmeye kadar varıyor iş. Bir de bu çıktı diye sızlanıyoruz ama elbette hedefimiz için bazı şeylerle mücadele edeceğiz. Onlarla baş etmek çok zor olacak ama bu da bir imtihandır. O yüzden moralimizi bozmadan bu zorlukları aşabileceğimizi bilmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski