Anneler Günü ile İlgili Kompozisyon Yazısı

Anneler Günü ile ilgili yazılmış çok anlamlı bir kompozisyon yazısından kısaca söz edeceğiz.

En yaygın haliyle Mayıs ayının ikinci pazar gününe denk gelen gün Anneler Günü olarak kutlanır. Anneler söz konusu olunca o gün bütün çocukların yüreğini çok farklı heyecanlar kaplar. Dünyanın birçok bölgesinde çocuklar annelere ithaf edilmiş bu özel günde onların kalbinde sevgi tomurcuğu açabilmek için adeta yarışır.

Kimi çocuk annesinin sevdiği bir nesneyi hediye alırken, kimisi de o gün annesine daha önce hiç olmadığı kadar güzel davranır. Asıl amaç anneleri mutlu etmek olunca herkes farklı bir şeyler yapmaya çalışır. Evet, anneler her şeyin en güzeline layıktır. Onların yerini bu dünyada hiçbir şey tutamaz. Bundan dolayı Anneler Günü çok özel bir anlam taşır. O günü kutlamak için çoğu insan benzersiz jestler yapmak ister. Bir de onlar açısından bugüne baktığımızda tek istekleri vardır. Yavrularım kimseye muhtaç olmayacak biçimde çok güzel yaşasın, derler.

Mesela evlatlarının iyi bir insan olması, okuyup iyi bir işte çalışması, vatana, millete, evine hayırlı bir evlat olması hediye almalarından daha önemlidir. Bu yüzden gerçekten annemizi mutlu etmek için onların bizi görmek istediği yerde olmaya çalışmalıyız. Aynı zamanda onları incitmekten kaçınmalıyız. Bir ömür kendisinden razı olacakları evlatlar olmaya çaba göstermeliyiz.

Kısacası Anneler Günü gelmeden içimizde tatlı bir duygu belirir. Günler öncesinden o güne dair bir telaş yaşarız. Anneme ne yapsam da onu sevindirsem diye düşürürüz. Yapacağımız her ne ise özellikle etkileyici ve ilginç olmasına gayret ederiz. Bütün bunlar annelerimizi ne kadar önemsediğimizi gösteren işaretlerdir. Çünkü anneler gerçekten elleri öpülesi, gönülleri hoş tutulası insanlar olarak canımızdan daha kıymetlidir bizim için. Bu vesileyle tüm dünya üzerindeki annelerin Anneler Günü kutlu olsun diyerek sözlerimizi noktalıyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski