Balık Ağa Girdikten Sonra Aklı Başına Gelir ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda balık ağa girdikten sonra aklı başına gelir anlamı ile ilgili bir kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Balık özgür yaşamaya uygundur. Bir avcının suya attığı ağa dikkatsizliği sonucu düşünce bu onun için felaket olur. İnsanlar da istemediği bir durumla karşılaşmamak için önlemini sağlam bir şekilde almalıdır. Zira bir felaket başa geldikten sonra pişman olmanın hiçbir anlamı olmuyor.

Bazen düşüncesizliğimiz başımıza olmadık işler açar. Burada her şeyin kendi elimizde olduğunu vurgulamak istiyorum. Yani hayat bu, ne zaman kötü şeylerle karşılaşırız bilinmez ama biz de bazı önlemler almalıyız. Bilerek gümbürtüye gitmemelıyız. Etrafımızda olan bitenlere dikkat etmeliyiz. Tedbiri elden bırakmadan hareket edersek istenmeyen şeylerle karşılaşma ihtimali de o kadar azalır.

Sonuç olarak insan gözünü her konuda dört açmalıdır. Yaşanması muhtemel bir felaket varsa, buna karşı hazırlıklı olmak bizi uğrayacağımız zarardan korur. Her ne hikmetse çoğu insan tedbirsiz davranıyor. Bir olumsuzluğa hazırlıksız yakalanmada genelde üstümüze yoktur. Ondan sonra da her şey olmuş bitmiş, başımıza gelecek en kötü senaryo gelmiş., oturup ağlıyoruz. Veya şöyle yapsaydım, tüh bunu önceden düşünseydim diyoruz. O andaki şikayetlerimiz de durumu maalesef düzeltmiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski