Demirden Korksaydık Trene Binmezdik Kompozisyon

Bu yazımızda demirden korksaydık trene binmezdik cümlesinin anlamı ile ilgili bir kompozisyon metnine yer verdik.

İnsan bir şeyi gerçekten yapmak istiyorsa onunla ilgili çıkabilecek sıkıntıları da göz önüne alır. Yani bir olumsuzluk yaşanacak diye bu isteğinden vazgeçmez. Hani bazılar hedeflenen bir iş için olası risklerine bakıp bundan vazgeçmek isteyebilir. Bu tam anlamıyla korkaklık demektir. Oysa başarmak için biraz cesaret lazımdır.

Hayatta riskler her zaman olacaktır. Korkup kaçarsak zaten hiçbir şey yapamayız. Bence doğru olan amacımız neyse onu elde etmek için cesur düşünüp hareket etmektir. Korkular, endişeler aklımıza gelse de yapmak istediğimiz işin üstüne kararlı olarak gitmeliyiz. En azından üzerimize düşeni yaparsak bir faydası olur. Mesela çoğu insanın korktuğu şeyler mutlaka vardır. Asansörden korkan biri hayatında hiç mi asansöre binmeyecek. Bir şekilde bu korkuyu yenip binecektir. Yükseklik korkusu yaşayan bir bir dağa, tepeye bir zaman gelir ve çıkar. Önemli olan korkularımızı yenmek diye düşünüyorum.

Konuyu toparlayacak olursak bizi korkutan şeyler her zaman olabilir. Biz de korkuyoruz diye geri çekilmemeliyiz. Bir şeyler başarmak için içimizdeki cesareti, ortaya koymalıyız. Onu yapabildiğimiz görünce aslında korkmaya bile gerek kalmadığını anlarız. İşin özü biraz da korktuğumuz şey hakkında bilgimiz olmamasıdır. İnsan bilmediği bir şeyden korkar ve kaçar. Oysa onu bir kere de olsa denemek gerekir. Cesaretimizi toplayıp denedikçe ortada korkulacak bir şey yokmuş bile deriz. Bundan dolayı gözümüzü korkutan şeyler için bir kere bile denemeye değer diyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski