Sağılır İneğin Buzağısı Kesilmez Kompozisyon

Sağılır ineğin buzağısı kesilmez sözü ile ilgili kompozisyon yazısı için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Sağılır inek demek çıkar sağlamaya yardım eden kişi demektir. Çıkar sağladığımız kişi veya şeyler de bizim için önemlidir. Onlara hiçbir şekilde zarar verilmemelidir. Çünkü onların karşılaşacağı bir olumsuzluk çıkarlarımızın kesilmesine neden olacaktır. Biz insanlar için genelde işimizin görülmesi ve sonunda yaralandığımız çıkarlar çok önemlidir. Bu çıkarları kazanmamızda kimin veya neyin bir faydası varsa onlar bizim için korunması gereken şeylerdir.

Mesela iş hayatı veya günlük yaşamda çıkar sağladığımız kaynaklar olabiliyor. Bunlar ihtiyaçtan doğan bir şeydir. İşimizi onlar sayesinde görüyoruz. Bize lazım olan şeyleri temin ediyoruz. Bu da hayatımızı kolaylaştırıyor. O yüzden çıkar elde ettiğimiz kaynaklarda bir sorun yaşanmamasına dikkat etmeliyiz. Çıkar sağlamamıza katkısı olan aracılık eden her ne varsa onları korumalı ve düzgün bir şekilde devamlılığını sağlamalıyız. Bizi aşan zarar verici durumlar olsa da gerekli adımları atmalıyız. Örnek vermek gerekirse bir kurumda çalışan tanıdığınız olsa, oraya işiniz düşünce size yardımcı olacaktır. O kişi işinizin görülmesi için kolaylaştırıcı anlamda bir etkiye sahiptir. Onunla iyi geçinmek sizin hayrınıza olacaktır. İlişkilerinizi zedeleyecek bir kabalık ettiğiniz zaman bu yardımdan mahrum kalırsınız.

Sonuç olarak insanların pek çok konuda menfaatleri var. Bu menfaatler para da olabilir, başka bir katkı da olabilir. Ama bu çıkarları elde etmek için bize yardım ve yataklık eden kişi veya şey ne ise ona en ufak bir zarar gelmemesi için son derece dikkatli olmalıyız. Yoksa suyu kurmuş bir pınar gibi menfaatlerimiz de bir anda kesilir. O zaman da yarar sağladığımız bütün iyi şeyler yok olur gider.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski