19 Mayıs Önemi ile İlgili Kompozisyon Kısa

Bu yazımızda 19 Mayıs tarihinin önemi ile ilgili duygu ve düşüncelerimizi anlattığımız kısa bir kompozisyon örneğinden söz ettik.

Yurdumuzun karanlık günlerden geçtiği Birinci Dünya Savaşı yıllarında halkı ayağa kaldıracak bir adım atılması gerekiyordu. Bunun için iyi ve korkusuz, millete örnek bir lider lazımdı. O lider Mustafa Kemal Atatürk'tü. Ülkesini, milletin istikbal ve istiklalini düşünen Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a doğru yola koyularak aslında bir milletin özgürlük destanının temellerini atmış oldu. O tarihten itibaren Anadolu'nun birçok şehrini dolaşan Atatürk milletin uyanmasını ve bağımsızlığa olan inancına ışık oldu.

19 Mayıs 1919 Gençli ve Spor Bayramı olarak her yıl bu tarihte ülkemizin her tarafında büyük bir coşku içinde kutlanmaktadır. Bu kutlamalarda vatanımızın kurtuluş için verdiği mücadele, şehitlerimiz, gazilerimiz, Vatanına derin bir sevgiyle bağlı olan Atatürk gururla anılmaktadır. Aynı zamanda gençliğin vatan için ne kadar önemli olduğunu, onların ne gibi sorumlukluk taşıdığı bilinci hatırlanmaktadır. Bu yüzden 19 Mayıs tarihinin toplumumuzda önemi çok büyüktür. Gençlik spora önem verdiği müddetçe daha dinamik olacaktır. Ülkesi adına çok iyi şeyler yapacak ve yarınların aydınlık olmasını sağlayacaktır. Önderimiz Atatürk de gençlerin vatan için ifade ettiği önemi bildiğinden bu tarihi onlara armağan etmiştir.

Kısacası her 19 Mayıs'ta hem coşku ve gurur içinde oluyoruz, hem de ecdadımızı yad ediyoruz. 19 Mayıs günü geldiğinde içimizde tarif edilemez bir coşku ve sevinç oluşuyor. Damarlarımızdaki kan bir başka akıyor. Kalplerimiz farklı bir duyguyla atıyor. Zihinlerimizi milletimizin vatanına derinden bağlı olduğu düşüncesiyle dolup taşıyor. Gençler olarak üzerimizdeki sorumluluğun büyüklüğünü daha bir yakından hissediyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski