Dünü Doğru Okursan Yarını Sen Yazarsın Kompozisyon

Bu sayfadaki dünü doğru okursan yarını sen yazarsın sözü ile ilgili kompozisyon örnek almanız için yazılmıştır.

Dün geçmişte kalan bütün yaşantımızı ifade etmektedir. Geçmişe dönüp baktığımızda neleri doğru neleri yanlış yaptığımızı iyi analiz etmeliyiz. Dünkü hatalardan ders çıkaran biri yarınlara daha başarılı adımlarla ilerler. Çünkü geçmişteki yanlışlarımız bize yarın için neyi yapmamamız gerektiğini fısıldar. Yani belli bir tecrübe edinmiş halimizle gelecek günlere eskisinden çok daha güçlü bir şekilde gitme imkanına sahip oluruz. O yüzden geçmiş yaşantımız yarına ışık tutmalıdır. Bunu da iyi bir akıl yürütmeyle başarabiliriz.

İnsan olanın hatası bitmiyor. Belki yaptığımız şeyin kötü veya yanlış olduğunu o anda fark etmiyoruz. Sonradan bir başarısızlık olunca anlıyoruz ki yaptığımız şey yanlışmış. Dolayısıyla dünümüzü doğru okumalıyız. Hangi davranışlarımız olmasaydı bu hale düşmezdik ya da şöyle yapsaydım belki daha iyi bir sonuç alırdım gibisinden kendi kendimize kritik yapmalıyız. Kendi yanlışlarının farkına varmak bir insan adına çok önemli bir meziyettir. Çünkü aynaya bakıp da kendi eksik ve hatalı yönlerimizi fark ettiğimizde unları düzeltmek için neler gerekirse onu yaparız. Bundan sonraki günlerde yanılma ihtimalimiz iyice azalır.

Kısacası eski halimizle en son geldiğimiz noktadaki durumumuz aynı olmuyor. Geçmişte birçok şeyi bilmediğimiz için yanlış şeyler yapıyoruz. Fakat sonradan aklımız başına geliyor. Hayat tecrübesi kazanıyoruz. Bu süreçte dünkü hatalarımıza bakıp kendi adımıza çıkarımda bulunuyoruz. Bu değerlendirmeler yarınlar için daha sağlam adımlar atmayı ve başarılı olmayı sağlayan unsurlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski