Umut Cesaretin Yarısıdır ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfaya umut cesaretin yarısıdır ile ilgili kompozisyon yazmamızın sebebi konuyla ilgili size örnek vermektir.

Bildiğiniz gibi bir konuda insanın cesaretli olması ona büyük katkılar sağlar. Fakat cesaret de bir anda ortaya çıkmaz. Bunun için öncelikle içimizde bir umut olmalıdır. Umut duygunuz ne kadar kuvvetliyse cesaretiniz de o kadar artacaktır.

Eğer ileriye dönük umudunuz tükenmişse o zaman cesaret adına bir şey kalmaz. Zira umut cesaretin yarısıdır. Umut olmadan cesaret tek başına yeterli olmayacaktır. Cesareti tamamlayan umut duygumuzu canlı tutarsak daha etkili hamleler yaparız. Böylelikle hedeflediğimiz noktaya güçlü bir şekilde yaklaşırız. Oysa her olumsuzluk üst üste gelince benim artık umudum kalmadı, bundan sonra daha başaramam, bu işten bir şey çıkmaz gibi karamsar düşüncelere kapılırsak o zaman bütün cesaretimiz de bizi terk eder. Bazı zamanlar istemediğimiz durumlar üst üste gelecektir. Bunların geçici olduğunu bilen birinin umudu son derece dirençlidir. Her ne kadar canımız yansa da, karanlığa mahkum kalsak da ilerleyen günler aydınlık olacaktır. Dolayısıyla insan bir yandan umutlu olmalı bir yandan da cesaretini toplamalıdır.

Sonuç itibariyle cesaret insanda bulunması gereken  çok etkili bir şeydir. Onu kaybetmemek için de geleceğe umutla bakmalıyız. Ne kadar aksilik yaşasak da asla umutsuz olmamalıyız. Çünkü hiçbir şey ömür bot sürmeyecek. Bir an gelir, her şey istikamet değiştirir. Bir de bakmışsınız ki her şey lehimize işliyor. İşte o yüzden umut cesaretimizi de ayakta tutuyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski