Eğitim ile İlgili Bilgilendirici Kısa Bir Metin

Soru: Eğitim ile ilgili bilgilendirici kısa bir metin yazınız.

Eğitim özellikle okul öncesi çağ ile başlayarak üniversiteye kadar devam eden uzun soluklu bir öğrenme süreci demektir. Bu süreçte hem sosyal insan olarak çok önemli kazanımlar ediniyoruz hem de bilgi edinme konusunda büyük ilerleme sağlıyoruz. Yani eğitim insana yaraşır biçimde hayatımızın düzene girmesini sağlıyor. 

Eğitimin asıl amacı insanı geleceğe hazırlamak ve hayatta kendi ayakları üstünde öğrenmesini sağlamaktır. Bu yüzden okullar önemli bir işleve sahiptir. Okul kalabalık bir yer olarak kuralların ve disiplinin olduğu bir yerdir. Çocuklar da toplum içinde istediğimiz yaparım anlayışıyla değil bazı kurallara uymak gerektiğini burada öğrenir. Bununla birlikte çeşitli derslerle verilen eğitimler sayesinde ileride seçmeyi düşündüğü mesleğe yönelirler. Bir de öğrencinin kendini tanıması, ilgi ve yeteneklerinin farkında olması eğitimle ortaya çıkar. Bu gibi nedenlerden dolayı eğitimin çocuğun kişilik kazanmasında kendini daha yakından tanımasında ve toplumsal yaşantıyı öğrenmesinde önemi göz ardı edilemez.

Kısacası eğitim hayat boyu devam eder. En çok da okul çağında eğitimin gerekliliği öne çıkmaktadır. Çocuk okula başladığı andan itibaren kendisi ve toplum adına çok önemli olan davranışları kazanır. Bu yüzden eğitimin okul hayatında ayrı bir yeri vardır. Okuldan uzak kalan bir çocuk topluma uyum sağlamakta, toplum iş.inde nasıl davranacağını bilmekte zorluk çekecektir. Oysa okul sayesinde arkadaşlığı, sosyal ilişkileri öğretmen bir insan gelecekte topluma daha kolay uyum sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski