Evcil Hayvan Satılan Yerler Kapatılmalıdır Münazara

Bu yazımızda evcil hayvan satılan yerler kapatılmalı görüşü ile ilgili bir münazara örneğinden söz ettik. Yazımızdan fikir alabilirsiniz.

Ben ısrarlı bir şekilde evcil hayvan satan yerlerin kapatılması taraftarıyım. zaten hayvanları ticarete alet etmek başlı başına yanlış bir durumdur. Bu da yetmezmiş gibi bu hayvanlar petshoplarda akşama kadar sıcak ve havasız ortamda tutularak havasız kalıyor. Bence hayvanların özgürce dolaşması lazımdır. Onları bir kapana koyar gibi kapalı mekanda tutmak ve satmak, bu işten para kazanmak insani bir tutum olamaz diyorum.

İnsanca düşündüğümüzde evcil hayvanların barınma ortamlarının çok sağlıklı olması gerekir. Hijyenik ve rahatça hareket edebilecekleri bir yerde olmaları çok önemlidir. Ama biz insanlar para uğruna her şeyi yaptığımız gibi evcil hayvan ticaretinden de geri kalmamışız. Bunun ne tarafından tutarsanız tutun kabul edilebilirliği yoktur. Bari bırakın da onlar rahat etsin değil mi? Sırf daha çok kazanma için evcil hayvanlara çektirilen eziyet insanlığa sığar mı, diye sormak istiyorum.

Sonuçta söz konusu olan evcil de olsa bir hayvandır. Bunların ağzı var dili yok. Yani evcil hayvanlar da bir can taşıyor. Ne hissettiklerini bilemiyoruz. Onları alıp satmak, onlar üstünden ticaret yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Bu yüzden evcil hayvan satan yerlerin kapatılması çok daha doğru olacaktır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski