İki kuklayı karşılıklı konuşturan bir metin yazınız.

Bu bölümde fikir almanız için yazdığımız metnin sorusu: Olayların oluş sırasına göre iki kuklayı karşılıklı konuşturan bir metin yazınız. (3. Sınıf)

Sünger: Ya masa, bir şeyi aklım almıyor.
Masa: Neymiş efendim? Çok merak ettim.

Sünger: Şimdi evin hanımı olan anneler çocukları iyi beslensin diye onlara çok güzel yemekler yapıyor. Onlar da sofraya oturup "Ben bunu yemem." diye burun kıvırıyor. Ben bunu bir türlü anlayamıyorum.

Masa: Haklısın Sünger kardeş, analar çok fedakarlık ediyor ama anlayan kim. Bu çağın çocukları bir garip sence de değil mi?

Sünger: Sorma ya, ben de aynı şeyi düşünüyorum. Mesela dün akşam yemekten sonra mutfakta bir sürü bulaşık birikmiştir. Bu demek oluyor ki çok zengin bir menü vardı yemekte. Ama benim olduğum evde bir tartışma yaşandı. Anne sofrayı kurup herkesi çağırdı ama evin küçük oğlu odasından ilk başta çıkmadı. Sonradan yemeğe oturdu, bir iki kaşık alıp söylenerek masan kalktı. Ben buna çok üzüldüm aslında biliyor musun?

Masa: Ah Sünger kardeş ah, seni anlıyorum. Benim de üstümde az tabak çanak kırılmadı, bu tartışmalar yüzünden. Eski kaldığım evde de öyle huysuz çocuklar vardı. Yemek beğenmemeyi bırak annesine karşı sesini yükseltmek mi dersin, saygısızlık mı dersin hepsi varı. Ben konuşmadığım için sadece üzülmekle yetiniyordum. Neyse ki o evin babası yeni bir masa aldı beni eskiciye verdiler. Oradan da farklı bir aile aldı. Şimdiki evimde öyle tartışma falan olmuyor. Burada kendimi daha mutlu hissediyorum.

Sünger: Evet evin huzur çok önemli. Çocuk için de en önemlisi iyi bir beslenme şeklidir. İnşallah bundan sonraki zamanda bütün çocuklar annelerinin yaptığı ev yemeklerini beğenerek yer. Çünkü beslenme çeşitli olunca kas ve kemik gelişimi de daha iyi olur. Hem yemekten sonra anneye eli,n sağlık demelerini de isterim. O kadar uğraş var sonuçta.

Masa: Çok haklısın Sünger kardeş söylediklerine katılıyorum. Neyse görüşürüz. Kendini fazla üzme artık. Benim silinme vaktim geldi. Akşama temiz olmam gerekiyor.
Sünger: Tamam sağ olasın, görüşürüz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski