Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir ile İlgili Kompozisyon

Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir ile ilgili kompozisyon yazısı için bu sayfayı inceleyebilirsiniz.

Bir su ister cansız aksın, isterse tazyikli aksın onun taşı delmesinde bunun bir etkisi yoktur. Taşı delen asıl etken suyun sürekli akmasıdır. Yani bir konuda kararlılık göstermesidir. Bu durumda suyun kuvveti pek de önemli değildir. Gerçek hayatımızda isteğimize kavuşmak için de aynı sürekliliği göstermeliyiz.

Bizler ilerideki günler için kafaya koyduğumuz bazı hedeflere sahibiz değil mi? Bunları gerçekleştirmek için yüzde yüz enerjiyle çalışmamız pek bir şey ifade etmez. Yani, ben çok güçlüyüm, tuttuğumu koparırım anlamında değil de daha çok azimli olma konusuna önem vermeliyiz. Azim, insana istediği her şeyi verir. Herhangi bir aksilikte caymadan kararlı bir biçimde çalışmamızı sürekli kılarsak o zaman bir şeylere hak kazanır. Dolayısıyla insanı güçlü kılan aslında azim ve kararlı tutumudur. Mesela katılacağımız bir yarışma veya sınavda başarılı olmak, derece yapmak için öncesinden azimli olarak kesintisiz bir hazırlık gerekiyor. Gevşeklik gösterip hele sonraki günler çalışırım gibi çalışmamıza vereceğimiz en ufak bir ara bile bizi başarıdan uzaklaştıracaktır.

Sonuçta bir işte başarıya ulaşmayı sağlayan gücün çok kullanılmasında ziyade o işe karşı isteğimizin sürekliliği öne çıkmaktadır: Biz ne kadar güçlü olursak olalım, yarı yolda amacımızdan vazgeçersek kararlılığımıza büyük bir darbe vurmuş oluruz. Bu kesintiye uğrama, bırakın gücü kuvveti o zamana kadar elde ettiğimiz bütün kazanımları da siler süpürür. O nedenle zor da olsa, azmimizi sürekli kılmakta fayda var.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski