Bilgisiz Kimse Savaş Davuluna Benzer Sesi Çok İçi Boştur Kompozisyon

Bilgisiz kimse savaş davuluna benzer sesi çok içi boştur atasözünün açıklaması ile ilgili kompozisyon yazımız kısaca hazırlanmıştır.

Bilgisiz insan boş adam olarak her şeye ağzını açar. Yani onu genelde konuşurken, boş laflar ederken görürsünüz. Oysa bu sözleri hiçbir şey ifade etmez. Aynı savaş davulu da böyledir. Vurunca çok gürültü çıkarır, kulaklarımızı tırmalayan rahatsız edici bir sesi vardır. Ama içi boştur. Ondaki boşluk vurduğunuzda sesinin çok çıkmasına neden olmaktadır.

İnsanın ne dediğini bilmesi, konuşurken birilerine rahatsızlık veriyor muyum diye düşünmesi çok güzle bir şeydir. Bunu ancak bilgili, insanlar göz önünde bulundurur. Çünkü onlar anlayışlı ve aklı başından insanlardır. Bilgili insan ise daha olgun bir kişilik geliştirmiştir. Onun olgunluğu her yerde kendini gösterir. Bilgili bir insan her lafa atlamaz. Nerede konuşması gerektiğini çok iyi bilmektedir. O yüzden o her konuda konuşmayıp daha çok sükut üzeredir.

Kısaca toparlarsak bilgisiz insan kendi bilgisiz halini görmeyeceği için aslında çok şey bildiğini sanan bir haldedir. Bu yüzden hayatla ilgili ne yaşanırsa hemen ona yorum yapar. Sanki çok biliyormuş gibi her şeye sazan gibi atlaması, çok konuşması yanında bulunanları aşırı biçimde rahatsız eder. Bizler bilgimizi artırmaya ağırlık vermeliyiz. Ne kadar bilgili olursak toplumda insanları gereksiz yere rahatsız etmemeyi öğreniriz. İçi boş adam olmaktansa çok şeyi öğrenip susmayı huy edinirsek bizim adımıza çok daha iyi olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski