Geçmişi Değiştiremezsin Fakat Gelecek Daima Elindedir ile İlgili Kompozisyon

Geçmişi değiştiremezsin fakat gelecek daima elindedir sözü ile ilgili bilgilendirici bir kompozisyon yazınız.

Geçmiş önceden yaşanan her şeyi ifade eden geniş kapsamlı bir kavramdır. Geçmişte yaşananlar olup bitmiştir. Bu nedenle geçmişi değiştirmek mümkün değildir. En basitinden dün yaptığımız bir hatayı bile geri alamıyoruz. Onu yapmasaydım diye üzülüyoruz. Çünkü geçmişimizi değiştirme konusunda pasif duruma düşüyoruz. Bunda zamanın yerinde durmaması, hep bir hareket halinde olması etkilidir.

Gelecek kelimesi henüz yaşanmayan yarınlar demektir. Geleceği şekillendirmek bize bağlıdır. Şimdi yapacağımız bütün hazırlıklar geleceğin istediğimiz gibi olmasını sağlar. Dolayısıyla gelecek daima elimizdedir. Bazı şeyler insanı aşar. Geçmiş de artık üzerinde hiçbir söz sahibi veya etkimizin olamadığı geride kalan günler için kullanılmaktadır. Geçmişi değiştirememenin sebebi zamanın geçmesidir. Zaman da sürekli ileri doğru sarmaktadır. Onu eski bir tarihe alma gibi bir imkanımız da olmadığına göre geçmişi değiştirme anlamında bir yetkimiz yoktur.

Sonuç olarak bizim için önemli olan gelecektir. Geleceğin üzerinde bir etkinliğimiz olabilir. Bu da sıkı bir biçimde çalışmak, yarınlara yatırım yapmakla mümkün olur. Çünkü gelecek daha yaşanmamış vaziyettedir. Biz geleceğin nasıl olmasını istiyorsak kendimizi oba hazırlamalıyız. Adımlarımızı ona göre atmalıyız. İlerisini düşünen bilinçli bir insan üzerine düşen her şeyi titizlikle yapar. Çalışması gerektiğini bilir ve tüm hazırlıklarını güzel bir gelecek inşa etmek üzere tamamlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski