İletişimde nezaketin önemiyle ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Soru: İletişimde nezaketin önemiyle ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınızıla paylaşınız konusunda kısaca bir yazı yazdık.

İletişimi verimli kılan bir şey varsa bence onun adı nezakettir. Nezaket demek ise konuşmalarımızda nazik olmaktır. Karşı tarafla iyi bir anlaşma ancak nezakete uygun bir dil kullandığımız gerçekleşir. Kavgasız, gürültüsüz, sakin bir konuşmayla karşımızdaki kişiyle daha iyi bir iletişim kurarız.

Örneğin nezakete uygun bir ses tonumuz ve dili kullanma becerimiz varsa iletişimde amacına ulaşır. Bu sayede işimizi de hallederiz, anlaşmazlığa da düşmeyiz. bazen bir iş yerine bankaya, kuruma gittiğimizde kendimizi nazikçe ifade edemiyoruz. Bu durumda karşıdaki kişiyle aramızda bir iletişim problemi yaşanıyor Bunları aşmak nezakete mümkündür. Kabalık edip de sesimizi yükseltmeye hiç gerek yoktur. Zaten iletişimin asıl amacı bir derdimizi anlatabilme veya karşımızdakilerle etkili bir diyalog kurmaktır. O yüzden nezaket çerçevesinde davranmak her zaman için iyi olacaktır.

Kısacası iletişimde nezaket anlaşmayı kolaylaştırması bakımındın çok önemlidir. Biz de biriyle konuşacak olduğumuzda dilimizi nazik kullanmaya özen göstermeliyiz. Kimseye emir içeren cümleler kullanmamalıyız. Daha yapıcı olduğumuzu sözlerimizdeki nezaketle belli etmeliyiz. Böylece hem daha iyi anlaşabilir hem de o kişiyle samimi ve etkili bir diyalog kurabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski