İslam ve Temel Değerler Konulu Kompozisyon

Defterinize İslam ve temel değerler konulu bir kompozisyon yazınız hakkında örnek bir yazıdır.

İslam dini insanın temel değerlerine bağlı olmasını önemser. Temel değerlerimiz kutsallara saygılı olma, vatanına, milletine, ailesine bağlı olma, insan ilişkilerinde güvenilir olma, açları doyurma, yetimleri gözetme, kendisinden emin olunan kişi olma, ahlaka uygun bir yaşantı benimseme gibi değerlerdir. İslam dini zaten insanı değerli görmektedir. Herkesin adil ve eşit şatlarda yaşamasını uygun görür. Aynı zamanda İslam'da Cihad anlayışı vatan sevgisinin yüce bir değer olduğunu kanıtlar niteliktedir.

Temel değerler insanda bulunması gereken güzel niteliklerdir. Yalandan uzak duran biri doğruluğa, dürüstlüğe önem veriyordur. Sözlerine bağlıdır. Sadakati eksik etmez. Bütün bu değerler ahlak anlayışının içinde yer alır. Zaten iyi bir insan da bu temel değerler etrafında bir yaşam tarzı oluşturur. Onun toplumda edindiği olumlu bir izlenim vardır. Dolayısıyla temel değerler, insana yakışan en güzel süslerdir diyebiliriz. İslam da müminlerin ahlaklı olmasını ve Müslümanlığa yakışır vaziyette yaşamasını öğütlemektedir.

Sonuç olarak kişi temel değerlerine sahip çıkıyorsa, her koşulda bu değerlere bağlılığını gösteriyorsa İslam dinine uygun bir şekilde yaşıyor demektir. Anlayacağınız İslam dini hoşgörü dinidir. İnsanı temele alan bir yaklaşımı ihtiva eder. Bizler de peygamberimizin sünnetine bağlı olmalı, herkese hoşgörüyle yaklaşmalı, milli ve manevi değerlerimize ömrümüzün sonuna kadar sadık kalmalıyız. Barışı, sevgiyi, iyi geçinmeyi, merhameti hayatımızda egemen kıldığımızda İslam'ın bize tavsiye ettiği temel değerlere uygun bir yaşantımız olacaktır diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski