Kadının Toplumdaki Yeri ve Önemi Kompozisyon

Bu yazımızda kadının toplumdaki yeri ve önemi konusunu anlatan bir kompozisyon yazısına kısaca yer vereceğiz.

Kadın demek toplumun oluşumu ve sürdürülebilirliğinde baş aktör demektir. kadınlar olasa toplumu ayakta tutmaya başka hiçbir şeyin gücü yetmez. Mesela düşününce toplumda evlilik denen bir şey var. Bu izdivaçla aile oluşur. Yeni nesiller böylece sürüp gider. Yani kadın yeni neslin çoğalmasında en önemli etkendir. Bir de toplumda istenmeyen davranışlar kadınların varlığıyla kontrol altında tutulur.

Bir yerde kadın olmasa erkekler çok farklı şeylerden söz eder, sinirli bir halde olurlar. Oysa kadının varlığıyla herkes kendi davranışına, söylediklerine, oturmasına, kalkmasına daha bir dikkat eder. Demek ki kadının toplumdaki yeri sadece kuşakların devamlılığı değildir. Mesela erkekler kendilerini çok güçlü olarak görseler bile kadınlara daima muhtaçtır. Onlar için kadın yarenlik eder. Dert ortağı olur adeta. Bir erkeğin sinirlerinin yatışmasında kadının önemi oldukça fazladır. Toplumsal düzende bu yüzden kadınlar her zaman olmalıdır diyorum. Aynı zamanda bütün kurumlarda, meslek dallarında kadınların da olması işlerin daha güzel ilerlemesi adına çok önemlidir.

Topluma kadınıyla erkeğiyle bir bütündür. Yani kadın olmasa toplum birçok anlamda eksik demektir. Sonuç olarak analarımız, bacılarımız, ninelerimiz de kadındır. Onlar bizim her şeyimizdir. Zor zamanlarımızda arkamızdan hayır dua edenlerimizdir. Bu yüzden toplumda da kadınların önemli yerler gelmesi lazımdır. Onlara hak ettiği saygı ve değeri hiç üşenmeden göstermek gerektiğini düşünüyorum. Kadınlarımız bizi biz yapan, toplumuzun yarınları için temel taşı demektir. Dolayısıyla kadınlarımız bizim için de toplum için de çok kıymetlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski