Jandarma ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyince jandarma ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Jandarma kolluk kuvvetlerinden olup kırsal kesimlerde güvenliği sağlamakla görevlidir. Askerlikte jandarma birliği vardır. Bunlar köyleri gezerler. Nerede bir kaçakçılık var, olay var veya yasak avlanma gibi konular olsa hemen orada biterler. Çünkü jandarmanın görevi halkın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu yüzden jandarmalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlar bizim güvenliğimizi sağlarken çok az uyurlar. Biz evimizde rahatça uyurken onların gözü her an tetiktedir. Bir saldırı olur mu, veya asayişi bozan bir şey yaşanır mı diye sürekli diken üstündedirler.

Jandarmalara tam anlamıyla bir asayiş ve güvenlik ekibidir. Şehirde polisin yaptığı işleri köylerde jandarmalar yürütür. Onlar disipline her zaman önem verir. Yani jandarmalarda çok önemli bir görev bilinci vardır. Jandarma olmasa köylülerimiz belki de bu kadar huzur ve güven içinde yaşayamazdı. İnsanlar arasında sık sık kavga, dövüş gibi istenmeyen olaylar olabilirdi. İşte bu gibi sorunların önlenmesi adına jandarmaların yaptığı iş bence çok özeldir.

Görüldüğü gibi jandarmalarımız aslında vatanımız, milletimiz, köylümüz için ne kadar çok fedakarlık yapıyor. Sabah erken kalıp kahvaltıdan sonra yoklama alarak kısa bir eğitimle herkes işinin başına döner. Jandarmada da nöbet tutma görevi vardır. Yani yedi yirmi dört jandarma kara kollarımız açıktır. Kimin herhangi bir sıkıntısı olsa dur durak demeden oraya koşarlar. Mesela bulunduğunuz yerde insanlar yasak olduğu halde balık avlayabilir. Bunları jandarma devriye atarak ara sıra yoklar. Kim yasa dışı bir iş yapıyorsa onlar adına tutanak tutarlar. Bir de köy kahvelerine, köy düğünlerine uğrayarak herhangi bir olay çıkmaması için güvenliği temin eder. Böylelikle köy yerlerinde huzur ve güvenlik jandarmadan sorulur diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski