Medeniyetin Ruhu Güzel Sanatlardır Onlar Hastalanınca Medeniyet Can Çekişmeye Başlar Kompozisyon

Soru: Medeniyetin ruhu güzel sanatlardır, onlar hastalanınca medeniyet can çekişmeye başlar özdeyişi ile ilgili kompozisyon yazınız.

Güzel sanatlar dediğimiz sanatlar resim, müzik mimari heykel ve şiirden oluşmaktadır. Bunlar medeniyeti ortaya çıkaran ruh demektir. Yani güzel sanatlar medeniyetin bel kemiğidir. Demek ki insanları güzel sanatlara yönlendirmeliyiz. Böylece insanlar uygar bir toplum olma yolunda büyük atılım yapar.

Güzel sanatlar estetik zevk uyandıran, insan ruhundaki güzellikleri açığa çıkarak çok faydalı sanat dallarıdır. Bunlarla ilgilendiğimiz takdirde çağdaş bir insan oluruz. Ülkemizi de bu anlamda çok daha iyi yerlere getirebilir. Örneğin bir müzisyen ince ruhludur. Onun hayata ve topluma bakışı farklıdır. Bunun gibi diğer güzel sanat dallarını icra eden insanların kimseye bir zararı olmaz. Aksine onlar toplumdaki medeniyet ruhunu ayakta tutam kişilerdir. Bu yüzden güzel sanatlarla uğraşanlar aslında medeniyetin yaşatılmasında büyük rol oynamaktadır.

Sonuç olarak milletçe sanatçıları el üstünde tutmak ve onlara iyi fırsatlar oluşturmak zorundayız. Kendi ülkemizin geleceği, medeni toplum olmanın devamlılığı açısından bu konu çok önemlidir. Güzel sanatlara vurulan bir darbe bütün medeni varlığı zedeler. Bir vücudun hastalanması gibi güzel sanatlardaki bir aksaklık medeniyetin ilerlemesine dur demektir. Bu yüzden ne olursa olsun her zaman güzel sanatları önemsemeli ve yeni nesillere güzel sanatlara yönlendirmeliyiz. Yarın onlar büyüyüp hepsi de çok kıymetli ve ince ruhlu, milletine güzellik ve estetiği öğreten aydın insanlar olacaktır. Böyle medeniyet sorunsuz bir şekilde gelişerek varlığını korumuş olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski