Bazı Yıkılışlar Daha Parlak Kalkınışların Teşvikçisidir Ne Demek?

Bazı yıkılışlar daha parlak kalkınışların teşvikçisidir ne demek? Kısaca kompozisyon olarak yazınız.

İnsan hep bir şeyleri gerçekleştirmek ister. Bu anlamda çalışır, çabalar. Fakat her zaman işler yolunda gitmeyebilir. Bir iş yeri açan esnaf hiç beklemediği bir iflasla karşılaşabilir. Olmasını istediğimiz şeylerin hayalini kurarken tepe taklak olur ve büyük bir hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Bunlar bir insan için yıkım demektir. Fakat bu yıkılışlar bizi amacımızdan döndürmemelidir. Bazen her şerde bir hayır vardır bilinciyle yaklaşmalıyız olaylara.

Kimi insan battı balık yan gider diyerek hepten yenilgiyi kabul ederken kimileri de düştüğünde kendini kısa sürede toparlayıp daha güçlü bir şekilde yağa kalkar. Olması gereken de bu ikincisidir. Evet, zorlanacağız, iflas edeceğiz, kötü notlar alacağız, sınavı kazanamayacağız, işten çıkarılacağız lakin bunlar bizi pes ettirmemelidir. Çabucak toparlanmalı ve ayağa kalkmalıyız. Umut dediğimiz şey tam da burada anlam kazanıyor. Çünkü en kötü zamanlar bile geçecek ve her şey düzelecektir. Bu nokta hayatın kırılma anıdır diyebiliriz. Büyün acılar, olumsuzluklar başımıza gelse de dayanmasını bilmeli ve mücadele gücünü yitirmemeliyiz. Böylece daha güçlü, dayanıklı ve tuttuğunu koparan bir insan kıvamına geliriz. O yüzen yıkım diye nitelendirdiğimiz çok kötü ve bizi üzen olaylar başımıza gelse de asla pes etmemeliyiz. Kendimize çekidüzen verip ileriye daha güçlü ve kararlı bir duruşla gitmeliyiz.

Sonuç olarak vermek istediğim temel düşünce yıkılışa uğrayınca hayat küsmemek gerekir. Çünkü insanın başına neler neler gelir bu hayatta. Bu sıkıntılara göğüs geren, sabreden ve ayağa kalkmayı başaran insanlar daha parlak bir geleceğe yürür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski