Bir Kütüphane Bin Hapishane Kapatır Kompozisyon

Bu yazı bir kütüphane bin hapishane kapatır cümlesinin ne demek olduğu ile ilgili bir kompozisyon için örnektir.

Kütüphane eğitimli, kültürlü, bilgili insanı temsil eder. Çünkü içindeki sonsuz bilgi kaynağıyla insanın bilgisine bilgi katan ve onu yücelten bir kurumdur kütüphane. Kütüphane burada bir kurum olmaktan öte insanın kendini bilmesi, dünyayı anlaması adına çok önemli işlev görmektedir. Yani kütüphane bilinçli, insanlar yetişmesini sağlar. Bu sayede suç oranı azalacağı için hapishanelere gerek kalmaz.

Hapse giren insanların daha çok eğitim seviyesi düşük olan kesimlerden olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla eğitimli olmak suç işlemekten kaçınmaya yöneltir insanları. O yüzden kendimizi geliştireceğimiz eşsiz bir yer olan kütüphanelerin önemsemeliyiz. Aman ne kütüphanesi deyip de aldırış etmeyen biri yanlış yoldadır. Suç olan bir şeyi eğitimsiz kişiyle eğitimli kişinin yapma cesareti göstermesi anlamında belirgin bir fark vardır. Eğitimli kişiler yaptıklarının sonucun öngörebilir, yanlış ve doğruyu daha kolay ayırt ederi, sakin bir yapıya bürünecekleri için öfke kontrolünü daha iyi yaparlar. Okumayan, eğitim seviyesi gelişmemiş bireyler ise öfkesine kolayca yenik düşebilir, kendini ve haddini bilemez, davranışlarını çok iyi bir şekilde kontrol altında tutmaz ve daha kolay suça karışır. Bu da onun hapse girmesine neden olur.

Kısacası kütüphane açmak insan yapılan çok anlamlı bir yatırımdır. Bu yatırım kendini hemen göstermez. İlerleyen yıllarda kütüphane aracılığıyla kendini geliştiren önceki halinde göre çok daha kültürlü olanlar okumanın verdiği olgunlukla daha iyi insan kimliğine bürünecektir. Bu da onları suç işlemeye karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Bundan dolayı kütüphaneyi sadece içinde kitap olan ve gerektiğinde gidilen, araştırma yapılan bir yer olarak göremeyiz. Bunların dışındaki insani katkısı çok daha önemlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski