Bol Bol Yiyen Bel Bel Bakar ile İlgili Kompozisyon

Bol bol yiyen bel bel bakar sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bir metin yazacağız.

Bazı insanlar günü birlik yaşamayı sever. Yani elindeki parası az da olsa hemen onu harcar. Böyleleri tutumluk olmanın ne denek olduğunu bilmez. Ancak bu çok yanlış bir yaşam biçimi demektir. Elinizdeki parayı savurganlık ederken bir anda bitirdiğinizde öylece kalakalırsınız. Yarını düşünmek, anlamında paramızı daha kontrollü harcamalıyız demek istiyorum. İşte bu yüzden tutumluluk var.

Tutumlu olan insan her zaman cebinde parası olan biridir. Az ya da çok bir kazancımız olabilir. Fakat bu demek değil ki bütün paramızı hemen harcamalıyız. Biraz önümüzdeki günler için de para koymak lazımdır. Canım istiyor diye istediğimiz elbiseleri, ayakkabıları alırsak, dondurma, karpuz, meyve gibi besinleri çok seviyorum diye alarak parayı elden çıkardığımızda bir bakarız ki elimiz bomboş kalmış. O zaman ne yapacağız? Kimden para isteyeceğiz? Ya da istediğimiz kişi bize para vermezse ne olacak? İşte bunları göz önünde bulundurup kimsenin ağız kokusunu çekmektense tutumlu olarak kendi ekonomik hayatımızı düzenlemeyi öğrenmeliyiz. Har vurup harman savuran biri sonradan ortalıkta çaresiz bir halde kalır. Lütfen bunu aklınızdan çıkarmayınız. Almak istediğimiz şeylere gerçekten ihtiyacımız var mı diye düşünmeliyiz. Bu anlamda en doğru yöntem parayı idareli biçimde kullanmaktır.

Sonuç itibariyle cebi delik olmak çok iyi değildir. Bazen cimrilik edip de parayı kısmak işe yarar. Böylece yarın bir gün lazım olduğunda beş parasız halde kalmayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski