Akıllı Düşman Akılsız Dosttan İyidir Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı inceleyerek akıllı düşman akılsız dosttan iyidir ve daha hayırlıdır ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Dostun da düşmanın da akıllı olanı makbuldür. Dostunuz çok olup da akılsız olduktan sonra hiç olmasın daha iyidir. Yani akılsız dostun pot kırmakta üstüne yoktur. Bulunduğunuz bir yerde yapmaması gereken  şeyleri pat diye yapar. Çünkü akıldan yoksun olan bir kişi düşüncesiz davranır. Bu da sizi elin içinde zor duruma düşürür.

Genellikle kalabalıklar içinde geçiriyoruz vaktin çoğunu. Dostunuz orada hiç olmadık bir davranışta bulunabilir. Siz de çok mahcup olursunuz. Herkes olayın izahını yapmaya çalışırsınız ama ortada gerçek olan bir rezillik vardır. Bu yüzden akılsız dostunuz olacağına akıllı düşmanınız olması daha iyidir diyebiliriz. Düşman akıllı olunca neler yapabileceğini iyi bilirsiniz. Bu konuda insan bazı şeyleri tahmin edebilir. Akılsız dost toplumda söylenmemesi gereken şeyleri düşünmeden söyler. Bunun kötü olduğunu pek fark edemez. Zira aklı o kadardır işte. Belki kötü bir niyeti yoktur ama sonuçta kişiyi herkesin içinde utanılacak duruma sokabilir.

Sonuç olarak insan biraz akla uygun davranmalıdır. Nerede, en yapmalıyız, nerede nelerden kaçınmalıyız? Bunları ancak aklımızı kullanarak belirleyebiliriz. Birçok kişinin olduğu yerde uygunsuz davranarak rezalete yol açmak ancak akılsızların işidir. Böyle bir dostumuz varsa vay halimize diyorum. Anlayacağınız dostun akıllı olması çok önemli bir artıdır. Bir anlık gaflette bulunsanız sizi bu içinden çıkılmaz durumdan akıllı dost kurtarabilir. O yüzden dostlarımızın aklı başında kişiler olması göz ardı edilemeyecek kadar dikkate değer.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski