Her ülküye emekle çalışmakla erilir, bahtiyarlık istersen ömür sür didinerek ne demek?

Bu bölümdeki yazının sorusu: Şiirin aşağıdaki dizelerinde anlatılmak istenen nedir? Düşüncelerinizi yazınız. Her ülküye emekle çalışmakla erilir, bahtiyarlık istersen ömür sür didinerek dizelerinde anlatılmak istenen nedir? Kompozisyon şeklinde açıklayarak yazınız.

Ülkü ulaşmak istediğimiz, aklımızın bir köşesinde olan amaçtır. Bu amaçlara ancak çalışarak ulaşırız. Yani bizim o konuda bir emeğimiz olmalıdır. İnsan kendisi için önemli gördüğü hedeflere zaman ayırarak o yolda çok çalışırsa emek vermiş olur. Bu sayede ülküsü ne ise onu elde eder.

Bahtiyarlık mutlu bir yaşam demektir. Eğer hayatının rahat ve mutluluk içinde geçmesini istiyorsan çalış, didin, bir ömür çalışmaktan asla vazgeçme demek istiyor. O yüzden bizler de kafaya koyduğumuz ülkü için sürekli bir çalışma halinde olmalıyız. Hiçbir zaman gevşekliğe kaçmamalıyız. Bazı insanlar aman, bugüne kadar çalıştım da ne oldu diye yakınabilir. Bu düşünce tarzı kişiyi çalışmaktan soğutur. Oysa bir ömür bahtiyar olmak adına çalışmak her zaman gereklidir. Örnek olarak memurların durumuna bakalım. Onlar iş hayatında sürekli çalışıyor. Yaşı ilerleyip de gününü doldurduğunda emekliye ayrılıyor. Bu çalışmaları karşılığında aylık maaş alıyorlar. Emeklilikte de yine maaş almaya devam ediyorlar. Yani anlatmak istediğim şey onların hep çalışması ve bir ömür bahtiyarlıkla yaşamasıdır.

Kısaca anlatmak istersek, mutluluğun gerçek aktörü kesintisiz bir halde, ömür boyu çalışmaktır. Elbette çalışırken bazen bıkma hali yaşayacağız. Dizimizde derman, gözlerimizde fer kalmayacak kadar çok yorulacağız ama bunun getirisi çok güzel olacaktır. İnsanı bir ömür bahtiyar eden bir şey varsa o da çalışmaktır. İşten kaçmayan, didinen her kimse mutluluğu hak etmiş olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski