Dost İçten Ağlar Dıştan Güler Kompozisyon

Bu yazımızda dost içten ağlar dıştan güler; düşman ise dıştan ağlar içten güler atasözünün anlamının ne demek olduğunu açıklayan kompozisyon hakkında bahsedeceğiz.

Dost, dostunun iyi hissetmesi ve kafaya bir şey takmaması için onu üzmek istemez. Kendisi ne acılar içinde olsa da bunu dostuna belli etmemeye çalışır. Bu yüzden kendisine nasılsın, iyi misin dendiğinde dıştan iyiyim diyerek gülermiş gibi görünür.

Belki içinde fırtınalar kopuyordur. Üzüldüğün canını yakan şeyler vardır ama dostunu üzmemek adına bu mahzun halini saklar. Düşman ise dıştan bakıldığında ağlıyor vaziyettedir. Halbuki içten içe sizin halinize güler. Başınıza olumsuz bir durum gelmesi düşmanı sevindirir. Çünkü düşman düşmanının zor durumda kalmasından mutluluk duyar.

İnsanoğlu işte ne yapacağı bilinmiyor. Bence herkesi iyi tanımalıyız. Kim dost kim düşman bunu anlamak için dikkatli olmalıyız. Kötü bir olay yaşadığımızda dostumuz desteğini esirgemeyecek ve halimize içinden çok üzülecektir. O bizi dostu olarak gördüğü için bizim canımızı acıtam onu da derinden yaralar. Ancak yanımızda iken moral vermek ve güçlü kalmamızı istediği için rahat davranır.

Sonuç olarak ne durumda olduğumuzun dost ve düşman tarafında hisettireceği duygu durumu birbirinin tam tersi olacaktır. Görünürde gülen dost aslında içten halimize çok üzülür. Düşmanda ise dışarıdan üzülüyor gibi bir görübtü vardır ama bu aldatıcıdır. O da içine düştüğümüz zor duruma iç dünyasında iyi oldu, diye sevinç duyuyordur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski