Bu yazı küfür ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca yazılmış bir örnektir.
Küfür ağza alınmayacak biçimde kötü sözleri içeren sövmek demektir. Sövmek nerede olursa olsun asla kabul edilemez. Bu yüzden küfür etmekten kaçınmalıyız. Özelikle küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza küfür etmenin çok kötü bir şey olduğu bilincini kazandırmalıyız. Bu noktada ebeveynler ve eğitimcilerin oldukça hassas olması lazımdır. Hatta çocukların yanında hiçbir şekilde küfür edilmemelidir. Çocuk duyduğunu, gördüğünü yapacağı için onları küfürden uzak tutmak adına küfürlü sözler söylememeye çalışmalıyız.
Eğer biri size küfür ettiyse ille karşılık vermek zorunda değilsiniz. Kötü söz sahibine yakışır ilkesiyle hareket ederek daha doğru olur. Çünkü küfür insanlık dışı ve insana asla yakışmayan bir argo ve kaba sözlerdir. Buna rağmen küfür edilmenin yaş ortalaması giderek düşmektedir. Bu, yeni nesiller için üzüldüğümüz bir durumdur. Çocuklar güzel söz söylemeyi öğrenmelidir. Onlara küfür etmeyi değil güzel konuşmayı öğretmeliyiz. Mesela okul önlerinde, parklarda, gençlerin çok küfrü ettiği bir gerçeği göz önünde bulundurduğumuzda bu toplum nereye gidiyor demek geliyor içimizden. Çünkü daha yaşı çok küçük olanlar bile, nereden öğreniyorsa, olmadık küfürler ediyorlar. Bunlar hiç de hoş değildir. Bu nedenle gençlere, çocuklara küfür etmeden sakince konuşmayı öğretmek toplumsal açıdan büyük bir sorumluluktur.
Sonuç olarak küfür kaba, kötü ve çirkin sözlerden oluşur. Birine küfürlü konuştuğunuzda o da buna karşılık verirse kavga çıkar. Yani küfür ortamın gerilmesi ve kargaşaya neden olur. Ahlaki anlamda da küfür uzak durulması gereken bir davranış biçimidir. Dolayısıyla ağzımıza küfürlü sözler almamalıyız.
Tags:
Kompozisyonlar