Ramazan Bayramı ile İlgili Kompozisyon Yazısı

Bu yazımızda Ramazan Bayramı ile ilgili kompozisyon yazısından kısaca söz edeceğiz.

İslam dinimize göre Ramazan ayının bitimiyle üç günlük bir bayram yaşanır. Bu bayramın adı Ramazan Bayramı'dır. Çocuklara göre ise Şeker Bayramı adıyla bilinir. Bu bayramda çocuklar komşuları ziyaret ederek onlara iyi bayramlar dilerken, onlar da çocuklara şeker verir. Yetişkinler için de bayma farklı bir havada kutlanır. Herkes ailecek yakınlarını ziyarete der. Uzakta olanlar arayıp telefonla bayramlaşır. Büyüklerin elleri öpülür. Kabir ziyareti yapılır.

Bayram günü erkenden kalkılır. Önce bayram namazı kılınır. Ardından tanıdık eş, dost ve akrabalarla bayramlaşma yapılır. Gidilen evlerde herkese kolonya ve tatlı ikramında bulunulur. Ramazan Bayramı bir şenlik ve bayram tadında geçer. İnsanlar arasında sevgi dayanışma ruhu bir kez daha kendini gösterir. Hasta ve yaşlılar, yoksullar Ramazan Bayramı'nda da unutulmaz. Herkes bir araya gelir. Zengin ve çeşitli soflara kurulur. İnsanlarda bir saygı, vefa ruhu oluşur. Hal hatır sormaktan, yardım etmeye, ziyaretten, gönül almaya kadar pek çok güzel durum yaşanır. Küsler bayram sayesinde barışır. Dolayısıyla Ramazan Bayramı tam da önceden açılan yaraları sarma gibi işlevlere sahiptir. Kim kinin kalbini kırdıysa bayramlaşarak aralarındaki sorunları çözerler. İnsanlar eskisinden daha çok iyi niyetli olur.

Kısacası Ramazan Bayramı dini bir kültürdür. Her yıl oruç bittikten sonra üç günlük bir süreyi kapsayan bu bayramımız birçok güzelliğe vesile olur. Soğuk rüzgarlar yerini samimi sohbetlere, yoksulları gözetmeye, büyüklerin ellerini öpmeye, dargınların arasındaki buzları eritmeye kadar çok güzel şeylere bırakır. İşte bu yüzden Ramazan Bayramı toplumsal açıdan da çok önemlidir.

5 Yorumlar

  1. Yazı çok küçük okuyamıyorum bu nedenle beğenmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo gayet okunuyo yazıların boyutu da iyi ben beyendim

      Sil
  2. Çok güzel bence

    YanıtlaSil
  3. Güzel ama ek bilgi ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski